İtfaiyecilerden dualı geçit töreni

1 Ekim 2013 18:26

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yaptığı geçiş sırasında itfaiye araçları hoparlöründen "Allah'ım, çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmek için bana güç ver" şeklinde dua edildi.

İtfaiyecilik Haftası kutlamaları kapsamında İtfaiye Müdürü Halil Açar ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ makamında ziyaret etti. Açar, ziyarette İtfaiyeciler Haftası kutlamaları ve çalışmaları hakkında Günaydın'a bilgi aktardı. Daha sonra aralarında Osmanlı Devleti dönemindeki itfaiye teşkilatı olan tulumbacılar, itfaiye araçları ve erlerinin bulunduğu kortej, Mimar Sinan Caddesi'nde geçiş yaptı.

Belediye önünden başlayan geçiş sırasında itfaiye araçları hoparlöründen "Allah'ım, tehlikeye düşmüş her canlının, çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmek için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi artır. Sevgimi, cesaretimi ve tecrübelerimi artır. Pirimiz İbrahim peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dâhil et" şeklinde dua edildi.

YANGIN ORANLARI VERİLEN EĞİTİMLERLE YÜZDE 50 DÜŞTÜ

Geçiş töreninden sonra açıklama yapan İtfaiye Müdürü Halil Açar, itfaiye personelinin Isparta için yeterli düzeyde olduğunu ve verdikleri eğitimlerle şu anda yangın oranının yüzde 50 oranında düştüğünü bildirdi.

4 YILDA 2500 YANGINA ÇIKTIK

İtfaiye Müdürü Halil Açar, açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi: “İnsanların zarar görmemeleri için 7 gün, 24 saat vatandaşların hizmetindeyiz. Bu hizmette son 4 yıla baktığımız da 2 bin 500 yangına çıkmışız ve müdahale etmişiz. Bizim görevimiz sadece yangınla bitmiyor. Trafik kazalarında araç ve gereçlerimizle her türlü yardıma koşuyoruz.

BELEDİYEMİZ ÖNEM VERİYOR

Belediyemiz itfaiye konusunda bize oldukça önem veriyor. Yeni getirilen araçlarımızla en kısa sürede vatandaşların yardımına koşuyoruz. Yani vatandaşların can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlıyoruz. Ancak bizim vatandaşlardan tek bir isteğimiz var. Bu konuda bilinçli olsunlar. Panik yapmasınlar. Hassasiyet göstersinler ve olası bir yangında hemen 112 çağrı merkezini arasınlar.

4 BÖLGEDEN HİZMET VERİLİYOR

Şu anda Isparta’da 3 bölgeden hizmet veriyoruz. Zaten bizim mesleğimiz de ilk müdahale çok önemlidir. Bizim ilk müdahaleyi yapmamız için vatandaşların heyecan yapmamaları ve adresleri düzgün bir şekilde vermelerini istiyoruz. Bugüne kadar bazı yerlerde eğitimler verdik. Bu eğitimlerin sonucu olarak şu anda vakalar yüzde 50 oranında azaldı. Son olarak şu söylemek istiyorum. Bütün itfaiyeci arkadaşlarımın İtfaiyeciler Gününü kutluyorum.”

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...