Öğrenciler Bodrum’dan kurtuldu

28 Eylül 2013 13:29

“Bodrum Katta Eğitim” başlığıyla duyurduğumuz habere yetkililer duyarsız kalmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre olaya Valililiğin el attığı ve öğrencilerin bodrum kattan kurtulduğu öğrenildi.

Eğitim sistemindeki 4+4+4 değişikliğinden sonra İmam Hatip Ortaokulu’na dönüşen Yaşar Ulucan Ortaokulu’nun öğrencileri Bağlar İlkokulu’na gönderilmişti. Bu durum karşısında okulda derslik sıkıntısı yaşanınca öğrencilerin bir bölümü bodrum katta eğitim görmek zorunda kalmıştı. Yaşanan bu sıkıntıyı bir süre önce gazetemizden duyurmuştuk.

SORUN HEMEN ÇÖZÜLDÜ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre olaya Valilik el attı. Bodrumda ders gören 2 sınıfın öğrencileri karanlıktan kurtuldu ve normal dersliğe çıktı.

MÜDÜR VE ÖĞRETMENLERİN BÜYÜK FEDARKARLIĞI

Öte yandan sorunun okul müdürü ve öğretmenlerin büyük fedakârlığı ile çözüldüğü öğrenildi. Okul müdürünün ve öğretmenler odasının boşaltılarak dersliğe çevrildiği ve bodrum kattaki öğrencilerin buralara yerleştiği bildirildi.

80 MÜLTECİ ÖĞRENCİ VAR

Diğer taraftan Bağlar İlköğretim Okulu’nda yeni sistem öncesinde 400 civarında öğrenci varken, 4+4+4 sisteminden sonra Yaşar Ulucan Ortaokulu öğrencilerinin de gelmesiyle sayısı 550’ye ulaştı. Ayrıca Bağlar İlkokulu’nda 80 de Somalili Mülteci öğrenci eğitim görüyor. Yaşar Ulucan’daki öğretmenlerde Bağlar Ortaokulu’na gönderildi. Bu durum okulda öğretmen norm fazlasının oluşmasına da neden oldu. Ders saatini dolduramayan öğretmenler farklı okullara gönderiliyor.

 

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...