VII. Ulusal Hidroloji Kongresi” SDÜ Ev Sahipliğinde gerçekleştirildi

28 Eylül 2013 13:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen  “VII. Ulusal Hidroloji Kongresi” Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Havza yönetimi, taşkın hidrolojisi, taşkın zararları, iklim değişikliği ve su kaynaklarına etkileri, su kaynaklarının planlanması işletilmesi gibi konuların ele alındığı kongrenin açılış töreninde ilk olarak SDÜ Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan SDÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Keskin, bilgi ediniminin yanında bilgiyi geliştirme, zenginleştirme ve paylaşmanın büyük önem taşıdığını ifade ederek “Kongrenin amacı, inşaat mühendisliğinin temel alanlarından hidrolojik-hidroloji konularında yurt içi ve yurt dışında çalışan araştırmacı ve uygulayıcıları bir araya getirmek; söz konusu alanlarda bilginin paylaşıldığı, çözüm yöntemlerinin tartışıldığı ortamı hazırlayarak bilime katkıda bulunmaktır.” dedi. Keskin, konuşmasını kongrenin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise günümüzde çevre sorunlarının hızla arttığını vurgulayarak bu sorunlar içerisinde su sorununun insanlık için büyük önem taşıdığını söyledi. Akyıldız, “Çevre kirlenmesinin ortaya çıkardığı sorunlar göründüğünden daha büyüktür. Hidroloji insanlığı yakından ilgilendiren bir konudur. VII. Ulusal Hidroloji Kongresinin anlamı teknik konularla sınırlı değildir. Sizler bu kongreyi düzenleyerek tüm insanlığa katkıda bulunuyorsunuz. Hepinizi en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Atina Ulusal Teknik Üniversitesi Doğal Afetlerin Değerlendirilmesi Proaktif Planlama Merkez Müdürü, Tarımsal Sulama Laboratuvarı Direktörü, Avrupa Su Kaynakları Birliği (EWRA) Başkanı Prof. Dr. George Tsakırıs “Sistematik Yaklaşım ile Doğal Afetlerin Kırılganlığı ve Risk” konulu sunumunu yaparak 2007/60 AB Yeni Taşkın Direktifinin Getirdikleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. George Tsakırıs’in ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Ünal Şorman “Afet Yönetimi ve Sel Risk Değerlendirmesi” konulu sunumunu yaptı.

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...