Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif düzenlendi

27 Eylül 2013 15:27

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği temsilcisi Halil Elitok, 29 Eylül Pazar günü Ulu Cami’de öğle namazını müteakiben başta Hz. Peygamber olmak üzere, Sahabe-i Kiram, Tabiin, Tebe-i Tabiin, Eimme-i, Mezahibin, Ulema-i Kiram, Evliya İzam, hususan Bediüzzaman Said Nursi ahrete intikal eden Risale-i nur talebeleri ve Ümmedi Muhammed için Mevlid-i Şerif tilavet edileceğini duyurdu.

İlimiz, Pazar günü çok önemli bir programa ev sahipliği yapacak. Isparta Yeni Asya Temsilciliği ve Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği’nin organizesiyle mevlid-i şerif tertip edildi. Dernek Temsilcisi Halil Elitok, bu etkinliğe Türkiye’nin çeşitli yerlerinden davetlilerin çağrıldığını belirterek tüm Risale-i Nur talebelerini ve Ispartalıları beklediklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl da aynı organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve camiinin hınca hınç dolduğunu ifade eden Elitok, konuyla ilgili şunları söyledi; “Mevlid, SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İshak Özgen’in vaaz ve irşadıyla başlayacak. Vaaz sonrasında öğle namazını ben kıldıracağım ve takdim konuşmasını yapacağım. Ardından Mevlid-i Şerif’in duasını emekli Müftü H. İbrahim Ertunç yapacak. Sonunda da Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Sami Cebeci tarafından teşekkür konuşması yapılacak.

BEDİÜZZAMAN’IN ADINA OKUNACAK

Özellikle Bediüzzaman adına okunacak Mevlid-i Şerif söz konusu olunca elbette Ispartalı kardeşlerimiz bu mevlid-i şerife gerekli ilgiyi Risale-i Nurların telif edilmesinde ve yayımlanmasında gösterdiği fedakârlığı nurların müellifi üstat Bediüzzaman’ın ruhuna ithaf edilecek Mevlid-i şerif içinde aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Çünkü üstad Bediüzzazaman Isparta’yı Risale-i nur’un bir Medresetü’z Zehrasıdır’ı diye vasıflandırmıştır. Emirdağ Lahikasında ‘Nurları menbaı ve medresesi olan Isparta’ diye bahsetmiştir.

LAHİKALARINDA “ISPARTALIYIM” DEMİŞTİR

Isparta’nın Risale-i Nur vasıtasıyla Mısır’ın meşhur üniversitesi olan Camiül-Ezber mübarekliğinde olduğu şu sözleriyle bu mübarek Isparta dahi âlem-i İslam nazarında Mısır camiül-ezheri ve eski Şam-ı Şerifinin mübarekiyetine mazhar olduğu ifade edilmiştir.

Üstad Bediüzzaman kendisinin ‘Benim vatan-i aslim o Isparta olmak caizdir.’ Ayrıca ‘Madem Isparta benim hakiki bir memleketimdir’ diyerek her cihetle Ispartalı olduğunu maaliftiharla ifade etmiştir. İki asker kemal-i sevinçle gayet dostane, ‘Sen Ispartalısın, bizim hem şehrimizsiniz.’ Ben de dedim, ‘Maaliftihar her cihetle Ispartalıyım. Isparta taşıyla toprağıyla benim nazarımda mübarektir, benim vatanımdır. Evet, bu havaliye gelen Ispartalılar asker olsun başkaları olsun ekseriyet-i mutlakayla beni hem şehri biliyorlar. Hangisi benimle görüşüyor. Sen Ispartalı mısın?’ Ben de diyorum: ‘Maaliftihar, ben Ispartalıyım. Isparta’yı ve havalisini taşıyla toprağıyla seviyorum. Evet, ben üç cihetle Ispartalıyım gerçi tarihçe ispat edemiyorum. Fakat kanaatim var ki İsparit nahiyesinde dünyaya gelen Said’in aslı buradan gitmiş.”

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...