“Siyasi partiler olarak birleşelim büyük bir lobi çalışması yapalım”

25 Eylül 2013 16:00

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın duyarsızlığından dolayı Yüksek Hızlı Tren’in Isparta’nın avuçları arasından kayıp gideceğini ileri sürdü. Bu anlamda Kütahya’yı örnek gösteren Şenol, “CHP İl Başkanı olarak bir çağrı yapmak istiyorum; Buyurun başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanları, Meslek Odalarının temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile kamu, kurum ve kuruluş yetkilileriyle biz de sahaya inelim, lobiciliği biz de yapalım” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Antalya-Afyonkarahisar arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin program açısından neredeyse bitmek üzere olduğunu ve Burdur’un programa dahil edilirken Isparta’nın belirsiz olduğunu öğrendiklerini bildirdi. Kütaya’nın programda yer almamasına rağmen yoğun baskısı sonucu dahil edilmesini takdirle karşıladıklarını ve aynını Isparta’da yapmak istediklerini ifade eden Şenol, Isparta’nın tüm yöneticilerine önemli bir çağrıda bulundu.

“GELİN DAHA BÜYÜĞÜNÜ BİZ YAPALIM”

Yapılacak olan lobi çalışmasının ilk ayağını Isparta’da geniş katılımlı bir basın toplantısıyla önce Türkiye’ye duyurmak gerektiğini ardından Bakanın kapısını aralıksız aşındırmak gerektiğini ifade eden Şenol, diğer siyasi partilere işbirliği çağrısında bulundu. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Şenol şunları söyledi; “Hızlı Trenin Afyon’da açılış programı gerçekleşti. Basından takip ettiğimiz kadar Kütahya’nın Valisinden belediye başkanına kadar tüm yetkilileri de programa katılmış. Müthiş bir lobicilik yapmışlar. Sonuç olarak da Kütahya’yı programa dahil ettirmişler.

ISPARTA’NIN DURUMU BELİRSİZ

Uzun bir süre önce Isparta’daki tren istasyonu kaldırıldı ve hızlı tren güzergâhına ekleneceği söylendi. Antalya Ticaret Odası’nın başlattığı bir kampanya vardı. CHP olarak biz bunu destekledik. Antalya, Afyon arasındaki hızlı tren projesi neredeyse program açısından bitmek üzere. Öğrendiğimize göre Burdur programa dahil oluyor ancak Isparta belirsiz. Buyurun diyorum; Başta Sayın Valimiz, belediye başkanları, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileriyle biz de sahaya inelim, lobiciliği biz de yapalım. Isparta’yı programa dahil ettirmek zorundayız. Bu da iktidar, muhalefet ve diğer kurumlarla birlikte ayağa kalkarak yapılacak bir şey. Isparta’da ilk olarak bir basın toplantısı düzenleyelim. Türkiye çapında ses getirir. Valisi, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve tüm milletvekilleri başta olmak üzere geniş katılımlı bir basın toplantısı yapalım. Biz Isparta olarak hızlı tren programına dahil olmak istediğimizi vurgulayalım. Ondan sonra bir ekip oluşturarak, Ankara’ya gidelim.

ISPARTA DAHİL EDİLMEZSE BURDUR

HIZLA GELİŞİR BİZ İSE GERİYE GİDERİZ

Isparta hızlı tren programına dahil olmazsa ekonomik olarak çok büyük kayıplara uğrayacak. Üniversitenin gelişimine ket vuracak. Burdur hızla gelişecek, Isparta gerileyecek. Ama Isparta kamuoyu ilgisiz. Isparta’nın kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri de ilgisiz. Antalya’nın başlatmış olduğu kampanyaya bizden doğru dürüst destek veren dahi yok. CHP’nin il başkanı olarak bir çağrı yapmak istiyorum. Isparta lobicilik çalışmalarını yapmak zorunda. Bunu halktan koparak değil halkı da içine alarak yapmalıyız. Gerekirse Hükümet Meydanı’nda bir miting yapmalıyız. Somut öneriler sunuyorum.

KAFAMIZI KUMUN İÇİNE GÖMMEYELİM

Isparta’nın kurum ve kuruluşları kafasını kumun içine gömmemeli. Bilinçli çalışmalar yapılmalı. Ben yaptım oldu olgusundan ziyade biz yaptık oldu demeliyiz. 

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...