“Hem esnafa ihanet ediyorlar hem boy boy kutlama yapıyorlar!”

25 Eylül 2013 15:58

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ahilik Haftası kutlamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede hükümete yüklendi. Şenol, “Alışveriş merkezleriyle küçücük şehirleri boğmak, işletmeleri tasfiye edip işsiz hale getirmek bu ülkede esnaflığa ihanettir. Daha sonra Ahilik kutlamalarında boy gösteriyorlar. Utanmalılar. Bu devleti yönetenler küçük esnaftan utanmalılar” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı değerlendirmede küçük esnafa ihanet edildiğini ve böyle bir ortamda kutlama yapıldığını ileri sürdü. Ahiliğin esnafın paylaşımını sağlayan çok iyi bir sistem olduğuna değinen Şenol, “Ancak ne yazık ki bu sistem şuanda çökmüş durumda. Her yıl Ahilik Haftasını kutluyoruz. Ama baktığımız kutlamalarda esnaf yer almıyor. Kutlamalar protokol çerçevesinde gerçekleşiyor” dedi.

“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAFTAYI KUTLUYORLAR!

İnsanlar alışverişlerini yaparken dürüst insanların da borcunu ödeyemez hale geldiğini belirten Şenol, şunları söyledi; “Böyle bir ortamda batışlar, ticari ahlaksızlıklar üst boyuta geldi. Günümüzde küçük esnaf potansiyel işsiz konumunda. Kendi Bağ-Kur’unu ödeyemeyecek durumdalar. Toptancı peşin para ya da kredi kartı olmadan ürün vermiyor. Böyle bir ortamda iktidar hiçbir şey olmamış gibi bu haftayı kutluyor. Ama küçük esnaf batmış, bitmiş durumda. Bu esnafı korumak devletin, milletin herkesin görevidir.

BU DEVLETİ YÖNETENLER

KÜÇÜK ESNAFTAN UTANMALILAR

Alışveriş merkezleriyle küçücük şehirleri boğmak, işletmeleri tasfiye edip işsiz hale getirmek bu ülkede esnaflığa ihanettir. Daha sonra Ahilik kutlamalarında boy gösteriyorlar. Utanmalılar. Bu devleti yönetenler küçük esnaftan utanmalılar. Büyük AVM’lerin şehir dışlarına çıkartılması yönünde yapılan çalışmanın bir an önce Meclisten geçirilmesi gerekir.

ESNAFLARIMIZ ESKİ İTİBARLI, ONURLU,

DİK DURUŞLU GÜNLERİNİ ARIYOR

Isparta’nın yüzde 80’i küçük esnaftan oluyor. CHP olarak 6 aydır esnafımızı dolaşıyoruz. Bu ne bir seçim yatırımı ne de Ahilik haftasıyla ilgili. Esnafımızın sorunlarını, dertlerini dinliyoruz. 6 aydır merkez esnafının yarısını dolaşabildik, hepsi şikâyetçi. Esnaflarımız eski itibarlı, onurlu, dik duruşlu günlerini arıyor. Büyük AVM’lerden şikâyetçiler. Onlarla rekabet edemiyorlar. Alım gücünün düşük olduğunu bu yüzden halkın alışveriş yapamadığından yakınıyorlar.”

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...