SDÜ Ekonometri bölümü Sempozyuma hazırlanıyor

25 Eylül 2013 15:51

Süleyman Demirel Üniversitesi, “Ekonometri Bölüm Başkanları Toplantısı”na ev sahipliği yaptı. Her yıl Türkiye’deki üniversitelerde bulanan ekonometri bölümleri tarafından düzenlenen toplantı, bu yıl SDÜ ev sahipliğinde Eğirdir Mavigöl Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan SDÜ Ekonometri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hakan Demirgil, bölüm hakkında bilgi vererek 22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde SDÜ Ekonometri Bölümü tarafından düzenlenecek olan 15. Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu’nun hazırlık çalışmalarından bahsetti. Türkiye’deki Ekonometri bölüm başkanlarının katıldığı toplantıda bölümle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu; sorunlar tartışıldı. 

Sempozyum ile ilgili verilen bilgilere göre; “1993 yılından başlayarak önce iki yılda bir, daha sonra da her yıl düzenli olarak yapılan sempozyum, bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonometri Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecektir. Sempozyum 22-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsünde yapılacaktır. Sempozyum Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik alanındaki en önemli uluslararası etkinliklerden birisi olma niteliğindedir.

Sempozyumun en önemli amacı Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik alanlarında teorik ve ampirik çalışmaları teşvik etmektir. Sempozyum ayrıca ekonometrik modellerin alternatif iktisat politikalarına duyarlılığı ile uluslararası iktisat, makroiktisat, mikroiktisat, endüstriyel iktisat ve bölgesel iktisat alanlarındaki ekonometrik çalışmaları kapsayacaktır”.

 

Bu haber 1125 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...