Kütahya başardı biz hala uyuyoruz!

24 Eylül 2013 15:56

Isparta ve Burdur hala Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ne zaman kavuşacağını ve nereden geçeceğini tartışadursun komşularımızda proje başladı bile. Bunda komşu illerin valisinin, milletvekilinin, belediye başkanının, il genel meclisi üyelerinin ve parti teşkilatı üyelerinin hep birlikte lobi çalışması yaparak etkili olduğu ileri sürüldü.

Ülke gündeminde Kütahya’nın YHT’de yakaladığı başarı konuşuluyor. Öyle ki bu başarı Isparta’ya ders olacak nitelikte. Ankara-Polatlı-Eskişehir-Afyonkarahisar-İzmir hattının yapımına başlayan Ulaştırma Bakanlığı, Kütahya'dan gelen baskıya dayanamayıp programa bu kenti de ekledi.

BİZE ÖRNEK OLSUN

Hafta sonu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da YHT’nin temel atma törenine katıldığında programda olmayan Kütahya için kentin tüm yöneticileri bir araya gelerek Afyon’a çıkarma yaptı. Buradaki baskı hemen sonuç verdi ve Bakan Yıldırım, Afyon’daki konuşmasında programa Kütahya’nın da dahil edildiğini açıkladı.

SADECE İZLİYORUZ!

Öte yandan YHT hattına dahil olmayan Kütahya’nın şehrin yöneticilerinin birlikteliğiyle programa alınması ülke gündeminde yer buldu. Isparta’da ise YHT halen daha söylemden ibaret! Hatta YHT hattını geçeceği kesin olan iller bile imza kampanyası düzenleyerek işi sağlama almaya çalışıyor. Isparta’da ise YHT’ye yönelik şu ana kadar bir çalışma yapılmadı. Sadece bir Ankara çıkarmasında konu gündeme getirildi ve sırtımız sıvazlanarak geri gönderildik.

 

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...