Şehitlerin naaşlarının teslimi gecikti

10 Eylül 2012 18:33

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan 25 askerin maaşları üzerinde yapılan otopsi çalışmaları uzayınca cenazelerin ailelere teslimi gecikti. Bu nedenle Ispartalı Şehit Asker 24 yaşındaki Hüseyin Gökhan Eriç de henüz toprağa verilemedi.

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24’ünün cenazelerinin belirlenmesi için Keçiören Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemeler devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’nun misafir otoparkında bekleyen şehit yakınları ise cenazelerin bir an evvel kendilerine teslim edilmesini istiyor.

ŞEHİTLERİN NAAŞI YARIN TESLİM EDİLECEK

Adli Tıp önünde gergin bekleyişleri devam edenlerden biri de Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Eriç’in yakınları. Şehit Eriç’in yakınları, 3 gündür beklediklerini ifade ederek, kendilerine ya bugün ya da çarşamba günü şehit naaşının teslim edileceğinin söylendiğini kaydetti. Sürenin bu kadar uzamasından rahatsızlık duyduklarını vurgulayan şehit yakınları, bunu anlayamadıklarını açıkladı.

Şehit Hüseyin Eriç’in daha geçtiğimiz hafta yıllık izne geldiğini ve 3 Eylül’de  Afyonkarahisar’a döndüğünü söyleyen aile yakınları, çocukları için çok üzüldüklerini  anlattı. 

GATA KOMUTANI ADLİ TIPTAN BİLGİ ALDI

Öte yandan, Keçiören Adli Tıp Kurumu’na öğle saatlerinde gelen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından şehit olan askerlerin cenazelerine ilişkin kurum yetkililerinden bilgi aldığı örenildi.

ŞEHİT, YENİŞARBADEMLİ’DE TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Cenazelerinin bugün veya yarın ailelerine teslim edilmesi halinde aslen Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinden olan ve babasının görevi gereği Antalya’da ikamet eden Şehit Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in cenaze töreninin önce ikamet ettiği Antalya’da ardından Isparta’da yapılacak törenlerin ardından doğum yeri olan Yenişarbademli ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...