Isparta Oteli yeniden ihaleye çıkacak

21 Eylül 2013 11:34

Bir süredir yıkılıp yıkılmayacağı ve SDÜ’ye devredilip devredilmeyeceği tartışma konusu olan Isparta Oteli konusunda Belediye somut bir adım atmaya hazırlanıyor. Belediye kanadından edinilen bilgilere göre otelin işletilmesi için yeniden ihaleye çıkılacak.

Belediye, Isparta Oteli ile ilgili kararını verdi ve yeniden ihaleye çıkmak için girişimlere başladı. Ancak mülkiyeti Isparta belediyesine ait olan Isparta Oteli ile ilgili yeni bir kriz gündeme geldi. Belediye, kira sözleşmesinin bitmesi nedeniyle işletmecisi tahliye edilen otelin yeniden ihale edilmesi için harekete geçti. Belediyenin 13 Eylül Cuma günü işletmeciye otel içindeki demirbaşları sayacaklarına dair tebligat gönderdiği ancak işletmecinin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması nedeniyle sayımı gerçekleştiremediği belirtildi.

KAYBOLACAK EŞYALARINDAN

BELEDİYEYİ SORUMLU TUTTU

Öte yandan işletmeci Faruk Keleş’in otelin içinde kendine ait değerli eşyaların bulunduğunu gerekçe göstererek kaybolacak eşyalardan belediyenin sorumlu olacağını suç duyurusunda belirttiği ifade edildi. Bunun üzerine sayım için hem Valilik hem de Noterlerden personel istediği ileri sürülen belediyenin olumlu yanıt alamadığı ve çareyi İçişleri Bakanlığı’nda aradığı bildirildi. Konuyla ilgili bakanlıktan görüş istediği ifade edilen belediyenin gelecek cevaba göre sayımı gerçekleştireceği belirtildi. Sayımın ardından otelin yeniden ihaleye çıkması bekleniyor.

SOKAKTA OTOPARK KAVGALARI BAŞLADI

Bu arada vatandaşların otoparkların tekrar ücretli olmasına tepki göstererek para vermek istemediği gözlemlendi. Hal böyle olunca otopark görevlileri ile vatandaş arasında zaman zaman sözlü kavgalar yaşanıyor.

 

Bu haber 1007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...