YBEM II. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştay’ını gerçekleştirdi

19 Eylül 2013 16:26

‘Aileler Dağılmasın Çocuklar Ağlamasın’ sloganıyla yola çıkan Süleyman Demirel Üniversitesi  (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Araştırma Ve Uygulama Merkezi (YBEM)’nin ev sahipliğini üstlendiği 2. Ulusal Aile Danışmanlığı Meslek Standartlarının Geliştirilmesi Çalıştayı Eğirdir’de gerçekleşti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mesleki Yeterlilik Kurumuyla imzalanan protokol kapsamında Eğirdir’de düzenlenen Çalıştay’da farklı üniversitelerden akademik kariyere sahip 20 kişilik heyet, Aile Danışmanlığı standartlarını belirlemek için gönül alışverişinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, Eduser Danışmanlık Şirketinden, Aile Danışmanlığı Merkezlerinden ve Üniversitelerden katılan ekibin yanı sıra, Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı ortak çalışmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Yusuf Genç ve Akademisyenler katıldı.

Eğirdir Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen Çalıştay’da Aile Danışmanlığı ve standartlarının belirlenmesi için taslak oluşturuldu. 

Çalıştay’a Ulusal bazda çalışan akademisyenlerde davet edildi. Konuya ilişkin bilgi veren SDÜ YBEM Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, 2 aylık bir zaman içerisinde standartların hazırlanacağını anlattı.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK

Doç. Dr. Adıgüzel, 6 ayın sonunda sonuca ulaşacaklarını ifade ederek, “Bu çalışmada standartları hazırlamaktayız. 2 aylık bir süreç sonunda standartlarımız tamamlanacak ve Resmi Gazetede bu standartlar yayınlanacak. Standartlar belirlendikten sonra 15 bin civarında bir ümitle bekleyen insanlarımızın önünü açmış olmayı hedefliyoruz. ‘Bizim ne farkımız var?’ dediğimizde inisiyatif aldık. Taşın altında elimizi koymuş bulunduk. Bunun ister istemez hepimizin bir görevi olduğunu düşündük ve birçok platformda da ifade ettik” dedi.

İSTEDİK VE BAŞARDIK

Ulusal bazda hem üniversite olarak hem de merkez olarak seslerinin duyurmak istediklerini ve kısa sürede başardıklarını dile getiren Adıgüzel, konuşmasın şu görüşlere yer verdi;

“İnşallah ilerleyen zaman diliminin içerisinde de üniversitemiz merkez olarak akredite olduktan sonra yapmış olduğumuz çalışmamızın sınav merkezi haline gelmesini arzu ediyoruz. Ülkemizde bir çığ gibi üzerimize gelmekte olan aile sorunları veya ailedeki düzenli, sistemli, mutlu ve huzurlu bir hayatın devam ettirilmesi noktasında öncesi, süreci ve sonrasında bir danışmanlık eğitimi alan öğrencilerimizin önünü açmak ve ulusal anlamda da onların gelecekte yapacakları çalışmalarda onlara yardımcı olmak istedik. KPSS sonrasında atanmaları ile alakalı olmazsa olmaz mesleki tanımının gerçekleştirilmesini burada oluşturmaya çalışıyoruz”

BİR AYLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE EN Yİ NOKTAYA GELİNECEK

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da Süleyman Demirel Üniversitesi ile ortak yürüttükleri Çalıştay’ın verilerinin ülke genelinde kullanılacağını işaret etti.

Bozoğlu “Bu çalışmamızda Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak SDÜ ile işbirliği içerisinde çalışmamızı yürütüyoruz. Yani 3 kurumun ortaklaşa bir çalışması. Fakat bu çalışmanın içerisinde farklı üniversitelerden akademisyenler ve yine bu alanda hizmet veren aile danışmanlığı dernekleri, bununla ilgili hizmet veren diğer kamu kurum ve kuruluşları da bu çalışmalarımızın içerisinde olacaklar. Çalıştay tamamlandıktan sonra ulaşılan veriler, tüm diğer ilgililerle de paylaşılacak. Bir aylık süreç içerisinde görüş alınarak en iyi noktaya getirmeye çalışılacak. Çalışma süreci içerisinde ve bundan sonra görev alacak aile danışmanları, ailelerimizin yanında olacaklar. Onlarında karşılaştıkları aile içi, çocuklarıyla, çevreyle, sosyal ve kültürel alanlarla ilgili sorunlarını daha etkili çözmelerinde yanlarında olacaklar. Hizmet alanında görev alacak danışmanlarında standardı belirlenmiş olacak” şeklinde konuştu. 

2. Ulusal Aile Danışmanlığı Meslek Standartlarının Belirlenmesi Çalıştay’ı, 3 gün süren çalışma sonucu sona erdi.

EĞİRDİR’E HAYRAN KALDILAR

 Çalışmalar esnasında ziyarette bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’de Akademisyenlerle tanışarak Eğirdir’i anlatma fırsatı buldu.

Çalıştay sonrasında Eğirdir turu yapan Akademisyenler, Can Ada, Yeşil Ada, tarihi Ayestafanos Kilisesi ve Akpınar Köyü’nü yerinde gördüler. Öbür yandan Aksu Zindan Mağarası ve Gülbudak Elma Tesislerine de giden görevliler, gezi sonrasında Isparta’dan ayrıldılar.

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...