Yağmur suyu deşarj hatları yapılıyor

18 Eylül 2013 16:12

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Antalya Çevre Yolu’nda yağmur suyu deşarj hat çalışması gerçekleştiriliyor. Karayollarınca yaptırılan Sav Kavşağı-SDÜ arasında bölünmüş yol çalışmaları devam ederken, şehrin kırmızı kodunun dikkate alınmaması dolayısıyla Davraz Mahallesi’nde yaşanan su baskınları Belediye tarafından yapılan çalışmalarla aşılıyor.

Antalya Çevre Yolu’nun Bilal-i Habeşi Camii Kavşağı, Mahrukatçılar Sitesi Kavşağı ve Cezaevi Kavşağı olmak üzere 3 ayrı noktadan karşıdan karşıya yağmur suyu deşarj hat bağlantısı gerçekleştiriliyor. Çevre yolunda yüklenici firma kontrolü altında yapılan yağmur suyu deşarj hatları her bir noktada 800’lük 2’şer adet boru döşenerek gerçekleştiriliyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında Bilal-i Habeşi Cami Kavşağı’ndaki çalışmalar tamamlanırken, Mahrukatçılar Sitesi Kavşağı’ndaki çalışmalar ise son hızıyla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a, Davraz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ören de eşlik etti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Davraz Mahallemizde yol kodunun yükselmesinden dolayı evlerde su baskınları yaşanıyordu. Bununla ciddi anlamda mücadele ettik. Çevre yolu yapılırken, bu deşarj sistemleri için bağlantıların bırakılması gerekiyordu ancak yapılamadı. Çevre yolumuzun son asfaltı yapılmadan önce biz bunu bitirirsek burada bir iz kalmayacak. Evleri su basan halkımıza müjde veriyorum. 3 ayrı noktada özel bağlantılar yapıyoruz. Bu bağlantı ile şehirden gelen suyu yolun altından deşarj etmek istiyoruz. Karayolları müteahhidinden de müsaade istedik. Bu çalışmalar daha önce Karayollarınca yapılmalıydı ancak yapılamadı. ‘Müsaade edin biz yapalım’ diye daha önceden de söylüyorduk, şimdi müsaade aldık ve bu bağlantıları şu anda biz yapıyoruz. Hızlı bir şekilde Belediyemizin iş makineleri ve teknik ekiplerince çalışmalar gerçekleştiriliyor. Altta ciddi şebekeler var. Bunlara da zarar vermeden işi en ince ayrıntısıyla arıza yaptırılmadan yapılıyor. Artık Davraz Mahallemizdeki evlerimizin su basmaması için Isparta Belediyesi olarak bu çalışmaları ne pahasına olursa olsun yapıyoruz. Su basmalarından evlerimizi kurtarıyoruz. Bu çalışmalarımız mahallelerimize ve Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Çevre yolunda belediye tarafından başlatılan drenaj hatlarının yapımından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür eden Davraz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ören de, “Yapılması gereken bir şeydi. Karayolları daha önce stabilize çalışmaları yapılırken bu bölgede bizim drenaj hatlarımızı bırakmadığı için geçende yaşanan büyük yağmurda evlerimizi su basmasıyla bunun bedelini Davraz Mahallesi ödedi. Çok şükür ki, belediyemiz bu konuda duyarlı davrandı. Davraz Mahallesi adına Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...