“Şeffaf, izlenebilir, velilerle paylaşılabilir yönetim anlayışımız olacak”

17 Eylül 2013 15:58

Göreve yeni başlayan Vali Vahdettin Özkan, yeni eğitim yılındaki yönetim anlayışının nasıl olacağını açıkladı. Özkan, “Eğitimin; şeffaf, izlenebilir ve velilerle paylaşılabilir bir nitelik arz etmesi önemli. Bu bizim yönetim anlayışımız olacaktır” dedi. Özkan ayrıca öğretmenlere seslenerek “Bizden yurtdışına daha önce gitmiş beyin gücünü durdurmak ve bunu geriye çevirmenin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı dün Alaybey İlkokulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Törene; Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

DAHA ÖNCEKİ BAŞARISIZLIKLARINIZI BİR KENARA BIRAKIN

Daha önceki başarı ve başarısızlıkların bir kenara itilerek yeni dönem için sıkı bir çalışma temposuna girmeleri gerektiğini belirten Can, “Bu şekilde başarıyı yakalamanızı ve bundan sonraki yakalamış olduğunuz başarılarınızı bütün hayatınıza yaymanızı, daha önceki olası başarısızlıklarınızı da bertaraf edeceğinizi düşünüyorum” dedi.

ŞEFFAF, İZLENEBİLİR VE VELİLERLE

PAYLAŞILABİLİR BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ OLACAK

Öte yandan Vali Vahdettin Özkan, öğretmenleri övgü dolu sözlerle anlatarak konuşmasına başladı. Öğretmenlerin bu ülkenin inşasında önemli bir rol üstlendiklerini ifade eden Özkan, yeni yönetim anlayışını açıkladı. Öğretmenlerle el birliğiyle etkileşim halinde çalışacaklarını bildiren Özkan, “Eğitimde; şeffaf, izlenebilir ve velilerle paylaşılabilir bir nitelik arz etmesi önemli. Bu bizim yönetim anlayışımız olacaktır. Bu, uluslararası rekabet, uluslararası değerler ve uluslararası alanda üretilen teknolojik ve bilimsel değerlerin de esasen cazibe merkezinin memleketimiz olması, Ispartamız olması, yine eğitimden geçmektedir.

BEYİN GÖÇÜNÜ DURDURALIM

Biz artık, sadece lokal olarak kendi ilimizde, ülkemizde değil, dünyanın etkin teknolojik kullanımı sayesinde, bütün eğitim sistemlerinin yeni programlar vasıtasıyla çok hiperaktif, etkileşim halinde olduğunu bilmemiz lazım. Özellikle eğitim yönetimi, eğitim sektöründe etkin rol alan arkadaşlara sesleniyorum; Ülkemizin, ilimizin, eğitim alanında da ve nitelikli işgücü alanında da bir çekim gücünün olması, bizden yurtdışına daha önce gitmiş beyin gücünü durdurmak ve bunu geriye çevirmenin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...