BAKA’dan mobilya sektöründe yerinde tespit ziyareti

17 Eylül 2013 15:48

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta’nın önemli ekonomi dinamiklerinden mobilya sektörüne yönelik yerinde tespit çalışması gerçekleştirdi. Görüşmede büyüyen firmaların markalaşmak için mutlaka OSB’lere taşınması gerektiği, mobilya firmalarının OSB’de kümelenmeleri ile cazibe merkezi oluşturacaklarına dikkat çekildi.

Görevleri arasında ‘Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak ve desteklemek’ bulunan BAKA, Isparta’da mobilya sektörüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Yatırım destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Isparta’nın köklü mobilya firmalarından Kapriss Mobilya’yı ziyaret etti. BAKA heyetine fabrikayı gezdirerek üretim süreci hakkında bilgi veren firma sahibi Zeki Yalçınkaya, fabrikanın yıllar önce halı ipliği fabrikası olduğunu ve kendisinin de burada işçi olarak çalıştığını, halı sektörünün Isparta’da bitme noktasına gelmesinin ardından kapanan fabrika binasını kiralayıp mobilya üretimine başladığını söyledi.

‘KAPALI ALAN YETMEMEYE BAŞLADI’

Zaman içerisinde büyüyen Kapriss Mobilya’da şu anda 60’dan fazla kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Yalçınkaya, bölgede baza, kanepe, koltuk ile yatak üretiminde önde gelen firmalardan olmayı başardıklarını ve ulusal marka olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti. BAKA’nın yatırım ile yatırımcılara yönelik gerçekleştirilen ve sürdürülen çalışmaları, sanayicinin yanında olmasının moral ve motivasyon verdiğini belirterek teşekkür eden Zeki Yalçınkaya, Ortadoğu’ya ihracat için de görüşmeler yapmaya başladıklarını ve mevcut 5 bin metrekarelik kapalı alanın kendilerine yetmemeye başladığını sözlerine ekledi.

BAKA’nın Yatırım Destek Ofisleri (YDO) ile daima işadamları, yatırım ve yatırımcının yanında olduğunu, sorunların çözümünde önemli ortak olarak çalışmalarını sürdüreceğini belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, büyüyen firmaların markalaşmak için mutlaka OSB’lere taşınması gerektiğini belirtti. Engin, mobilya firmalarının OSB’de kümelenmeleri sayesinde OSB’deki mevcut mobilya firmalarıyla bir cazibe merkezi oluşturacaklarını ve mobilya yan sanayi üreticilerini de OSB’ye çekmeye katkı sağlayacaklarına dikkat çekti.

 

 

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...