Eğirdir şehir elektrik şebekesi yenileniyor

10 Eylül 2012 18:19

Eğirdir şehir şebekesinin yenileneceğinin müjdesini veren TEDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Eğirdir’de trafoların 3 kademeden 5 kademeye çıktığını ve elektrik kesintilerinde sürelerin en aza indirileceğini söyledi.

TEDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaretinde, TEDAŞ olarak Eğirdir’e büyük yatırımların yapıldığını belirtti.

İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Eğirdir şehir elektrik şebekesinin yenilenme işi ihale edildi. TEDAŞ tarafından ihale edilen Eğirdir şehir elektrik şebekesi yenilenme işi kısa sürede başlayacak ve hatlar yer altına inecek, ayrıca yeni trafolar yapılacak. Eylül ayı içinde iş başı yapılması bekleniyor. Çalışmalar gelecek yıl da devam edecek. 2 milyon liralık projeye göre şehir içindeki hatlar yenilenmiş olacak.  Eğirdir’de trafoların kademeleri değiştirildi. Eğirdir’de trafolar 3 kademeden 5 kademeye çıkartıldı. Daha önce gerilim düşmesi sebebiyle Barla’dan elektrik alınamazken şimdi gerektiğinde alınabilecek. 2013’te Gelendost’tan da elektrik alınıp böylece Eğirdir için elektrik kesinti süreleri kısalacak” dedi. 

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, TEDAŞ İl Müdürü Müdür Kıvılcım’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek aldığı müjdeli haberlerle de mutlu olduğunu söyledi. Başkan Özmeral, “2012 ödeneğinin ayrıldığını önceden biliyorduk. Allah’a şükür ihalesi yapıldı. İlçemiz adına şahsınızda kurumunuza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Eğirdir Belediyesi olarak yapılacak çalışmalara destek vereceğiz ve ilçemizin elektrik şebekesi kısa zamanda ve güzel şekilde yenilenecek. Bundan dolayı çok mutlu olduk, teşekkür ederiz” dedi. 

 

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...