Yurt dışındaki Türk okullarına büyük müjde!

14 Eylül 2013 11:06

YÖK yurt dışında faaliyet gösteren ancak Milli Eğitim'e bağlı olmayan Türk okullarını tanıma kararı aldı. Hedef Türk okullarının uluslararası alanda adını duyurup bilinilirliğini artırmak.

Yurt dışından öğrenci kabul etmek isteyen üniversitelerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayı ile öğrenci kabul etmesine ilişkin yeni esaslar yeniden belirlendi. Hem yabancı uyruklu öğrenciler hem de Türk vatandaşı olan öğrenciler için yeniden belirlenen kurallarda Türk Okulları sürprizi geldi. Bugüne kadar Türk Okulları'na tanınmayan haklar bu kez Milli Eğitim Bakanlığı okulları ve Türk Okulları'na eşit olarak tanındı. Yurt dışındaki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yanında Türk Okulları'ndan mezun olanlar da aynı haklardan yararlanacak. Düzenleme “TC uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların ortaöğretiminin tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlar dahil” şeklinde yapıldı.

Boş kontenjan kalmayacak

Düzenlemeyle birlikte yurt dışındaki Türk okulları mezunlarının Türk Üniversiteleri'ni tercih etmesi kolaylaştırıldı. Böylece hem boş kontenjan sorununun önemli ölçüde azaltılacağı hem de Türk üniversitelerinin uluslar arası alanda büyük bir bilinilirliğe ulaşmasının hedeflendiği öğrenildi.

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...