OTOPARK SORUNU KRİZE DÖNÜŞTÜ

13 Eylül 2013 15:45

Belediye ile Gültekin Otopark işletmesi arasındaki sözleşme krizi vatandaşı zor duruma soktu. Uygulama dün de devam ederken belediye zabıta ekipleri yaptığı anonslarla otoparka ücret verilmemesini istedi. Konunun mahkemeye taşındığı gelecek cevaba göre taraflardan birinin çekileceği öğrenildi.

Dün Isparta’nın caddelerinde ilginç bir olay yaşandı. Belediye ücretli otopark uygulamasının 11 Eylül mesai bitiminde sona ereceğini ve sözleşmenin uzatılmayacağını duyurmuştu. Ardından otopark işletmecisi Gökhan Gültekin belediyenin tebliği geç yaptığını ve sözleşmenin otomatik olarak 1 sene daha uzayacağını belirtmiş ve uygulamanın devam edeceğini duyurmuştu.

ZABITA ANONS YAPTI

Isparta halkı 12 Eylül günü caddelerden otopark ücreti alınıp alınmayacağını merak ederken Gültekin Otopark işletmesinde çalışan personel dün sabah saatlerinde yine ücret almaya devam etti. Bunu gören belediye ekipleri ise zabıta ekiplerini caddelere yönlendirerek vatandaşa “Otopark ücreti vermeyin” anonsu yaptı. Hatta zabıta ekipleri cadde cadde guruplara ayrılarak otopark işletmesinin personelinin başında durdu.

VATANDAŞLARLA OTOPARK PERSONELİ KARŞI KARŞIYA GELDİ

Bu durum otoparkçılarla vatandaşları karşı karşıya getirdi. Vatandaş ne yapacağını şaşırırken, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren’den ilginç bir açıklama geldi. Eren, konunun mahkemeye taşındığını ve mahkeme kararı gelmeden alınan otopark ücretlerinin yasal olmadığını ileri sürdü. Eren, mahkemeden gelecek karara göre hareket edeceklerini eğer mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse zabıta ekiplerini geri çekeceklerini vermez ise işletmecinin geri çekilmesi gerektiğini duyurdu. Aleyhlerine çıkacak bir kararda gerekçelerine bakarak, hukuki ortamda gerekli itirazları yapacaklarını belirten Eren, “Sözleşme tarihi sona erdi. Biz 6 Ağustos 2013’te Encümen kararı alarak ücretli otopark uygulamasının kaldırılmasına karar verdik. İşletme sahibi sözleşme tebligatının 5 gün geç bildirildiğini ifade etmiş. Ancak tebligat 12 Ağustos yapılmıştır.

BELEDİYE HAKLI BULUNURSA VATANDAŞTAN

ALINAN PARALAR NE OLACAK?

Öncesinde de zaten Encümen kararı var. Sözleşmenin sona erdiği andan itibaren vatandaşlardan alınan ücretler yasal değildir. Konu mahkemeye taşındı. Aleyhte bir karar çıkarsa gerekli itirazlarımızı yapacağız. Mahkeme 1 yılda sürebilir. O zaman biz kazanırsak alınan bu paralar ne olacak?” şeklinde konuştu.

Gültekin Otopark İşletmesi dün sabah saatlerinde mahkemeye başvuru yaparak yürütmenin durdurulmasını istedi. Şimdi mahkemenin kararı bekleniyor.

 

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...