“Cenazeyi bile yıkayacak suyumuz yok…”

12 Eylül 2013 15:46

Gönen İlçesi’ne bağlı Gölbaşı Köyü halkının elektrik borcu sebebiyle başı oldukça dertte. Bu sebeple camiyi bile satılığa çıkardıklarını belirten Muhtar Şevket Avşar, şimdi de yeni bir sorunla karşı karşıya olduklarını bildirdi. AKEDAŞ’ın bahçe sulama sistemiyle alakalı borçlarının olmamasına rağmen burada da elektriği kestiğini ileri süren Avşar, “Köyde şuanda bir cenaze olsa yıkayacak su yok. Yardım bekliyoruz” dedi.

 21. yy’a girdiğimiz zaman diliminde “Ancak filmlerde olur” dedirtecek bir olay Isparta’da yaşanıyor. Gönen İlçesine bağlı Gölbaşı Köyü’nün bugünlerde elektrik faturalarıyla başı dertte. Köyün içerisine su veren pompalardaki elektriğin borçtan dolayı kesik olması nedeniyle köye 2 aydır su verilemiyor. Köy Muhtarı Şevket Avşar, bu yüzden birkaç hafta önce gerekirse köy camisini satılığa çıkarabileceklerini dile getirmişti. Ancak borç giderek katlanmaya devam ediyor. Muhtar Avşar, 800 nüfusun olduğu köyde şimdi de bahçe sulama sisteminin elektriğinin kesildiğini belirtti. Bahçe sulama sistemiyle alakalı herhangi bir borçlarının olmadığını ileri süren Avşar, “AKEDAŞ yetkilileri köy şebekesindeki su pompalarına olan borcumuzdan dolayı sulama sisteminin de elektriğini kesti. AKEDAŞ’a olan borcumuz 32 bin TL” dedi.

KÖYDE HALK BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Köylülerin bahçesini sulayarak para kazanabileceğini ve bu şekilde faturalarını ödeyebileceğini dile getiren Avşar, “Köyümüzde Romen vatandaşlar ikamet ediyor. Onların her zaman ödeme yapma durumları olmuyor. Bu yüzden faturalar muhtarlıkta toplanıyor ve tek elden ödeniyor. Köyde 800 nüfus var. 400’ünü Romen vatandaşlar oluşturuyor. Onlar ödemediği için diğer köylülerde ödeme yapmıyor. Bu durumda ben zor durumda kalıyorum. Köyümüzde cenaze olsa onu yıkayacak su yok. Valiliğimizden yardım bekliyoruz. Kaymakamlık konuyla ilgilendi ama sonuç alamadık. İçme suyuna da borcumuz var. Taksit taksit ödemeye çalışıyoruz. Onu da icraya vermişler. Şuanda taşıma su ile köylüler hayatlarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 

İSTİFA ETTİM AMA KAYMAKAM KABUL ETMEDİ

Öte yandan daha önce elektrik borcundan dolayı camiyi satabileceğini açıklamasından sonra istifa ettiğini fakat kaymakamın bu istifayı kabul etmediğini belirten Avşar, “Borçtan dolayı camiyi mi satıp ödeyelim demiştim. Bunu politik mesele yaptılar. Bu yüzden istifa mı verdim. Milletvekillerine de konuyu bildirdim ama sonuç yok. Bizim borcumuz var. Borcumuz borç. Köy muhtarlığına ait 500 dönüm arazi var. Gelsinler icra yoluyla bunu satsınlar, bizim borcumuzu kapatsınlar. Elektriklerimizi versinler, suyumuza kavuşalım. Elektrik özelleştiği için hemen gelip kestiler. Şuanda köyümüzün her yeri pis kokuyor” diye konuştu. 

Bu haber 924 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...