Eğirdir’de yetiştirilen tüplü orman fidanları Hakkari Üniversitesi’ne gönderilecek

12 Eylül 2013 15:03

Üniversitelerarası kurul toplantısı münasebetiyle Isparta’ya gelen Rektörler ve beraberindekilerden Eğirdir de nasibini aldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Anayasa Mahkemesi emekli üyesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacid Adalı, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un babası Nurullah Coş, Eğirdir’in renkli simalarından Elektrikçi Nadi Gülbudak, Mavigöl Otel’de Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abubekir Ceylan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ile birlikte oldular.

Görüş alışverişinin yapıldığı buluşmada Prof. Dr. Sacid Adalı’nın Eğirdir Yeşilada’dan olduğunu öğrenen Rektörler sevinerek Eğirdir’in doyumsuz manzarası ve temiz havasına hayran kaldıklarını belirterek “Eğirdir Cennetten Bir Köşe” dediler.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’e gelen Rektörler’den illeriyle ilgili canlı ve gerçekleri yansıtan bilgiler aldığında memnuniyetini belirtti. Başkan Özmeral, “Eğirdir’imizi görmekle çok şanslısınız. Bizler de sizleri kucaklamaktan çok mutlu olduk. Çok uzaklardan geldiniz. Eğirdir’imiz zaten Isparta’nın bir misafir odasıdır. Sizlerin, ibret verici konuşmalarını ve faaliyetlerini dinlemekten çok zevk aldım” diyerek Rektörlere başarılar diledi.

Eğirdir’den yetişen Prof. Dr. Sacid Adalı’yı yakından tanıyan Rektörler, samimi görüşleri ve kucaklayışlarıyla dikkat çektiler ve göl kenarında hatıra fotoğrafı çekildiler.

Başkan Özmeral’in Belediye olarak yetiştirdikleri tüplü orman fidanlarından Hakkari Üniversitesi’ne gönderebileceklerini ve Eğirdir’in en büyük hatırasının yeni fidanlar olacağını ifade etmesi Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ı çok sevindirdi. 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...