Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı SDÜ’de Yapıldı

10 Eylül 2013 17:32

Gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ve sosyal etkinliklerle Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi, sağlık alanında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Tıp ve diş hekimliği fakültelerindeki eğitim konuları, yapılabilecekler ve düzenlemelerin ele alındığı “Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı”nın altıncısı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsey toplantısına Türkiye genelindeki tıp kökenli rektörler ile tıp ve diş hekimliği fakültelerinin dekanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitelerde sağlık eğitimi ile ilgili önemli kararların alınacağı toplantıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek 1992 yılında kurulan SDÜ hakkında bilgi verdi. İbicioğlu, SDÜ’nün şehrine, bölgesine, Türkiye’ye, insanlığa büyük hizmet verdiğini söyledi. Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafe kat ettiğini belirten İbicioğlu, bu gelişmelerin sürdürebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında gerçekleştirilen oturuma geçildi.

Toplantı öncesinde 216. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Isparta’da bulunan konuk rektörlerden bazıları SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Karşılıklı iyi niyet dileklerinin dile getirildiği ziyarette, günün anısına hediyeler takdim edildi.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...