“Saadet Partisi bir tarafa, diğer partiler bir tarafa”

7 Eylül 2013 13:33

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ve beraberinde 15 kişilik heyet dün Isparta’ya gelerek 2014 yerel seçimleri öncesi ilçeler de dahil olmak üzere 3 günlük yoğun bir programa girdi. Bu süre zarfında 8 ekiple güzel bir çalışmaya imza atacaklarını belirten SP İl Başkanı Cevat Gençay, “Parti olarak 8 ekibe ayrıldık. 7 ekibimizi sabah saatlerinde ilçe çalışmaları için gönderdik. Bir ekibimiz de bizimle birlikte Valilik, ITSO, Ziraat Odası ve Emekliler Derneği’ni ziyaret edecek. Çalışmalarımız pazar gününe kadar devam edecek. Arkasından tüm bu çalışmaların değerlendirmesini yapacağız. 3 günlük 8 ekiple güzel bir çalışma yapacağız.

3 SİYASİ PARTİNİN TEMELDE FİKRİ AYNI!

Mecliste bulunan 3 partinin birbirinden farkı yok. Bugün AK Parti’nin yerine CHP veya MHP’yi getirseniz ekonomik çok mu düzelecek? Dış politika çok mu düzelecek? Milletimiz daha mı refaha ulaşacak? Hayır. Bunların temelde fikirleri aynı, ancak kişisel siyaset yaptıkları için halkımızı bu konuya çekiyorlar ve kamplaştırıyorlar. Saadet Partisi olarak Meclisteki partilerden farklı olduğumuzu söylüyoruz. Bunların alternatif fikri biziz. Bunu geçmişteki icraatlarda gösterdik. Ziyaretlerimizde halkımıza da bu durumu anlatıyoruz. Isparta’da yeni bir yüz ve yeni bir adayımızla çok farklı çalışmalar yaratacağız” dedi.

SAADET PARTİSİ BİR TARAFA DİĞER PARTİLER BİR TARAFA

Öte yandan ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Yalman, “Türkiye’de farklı ve alternatif duruş sergileyen tek siyasi hareket biziz. Bunun için Saadet Partisi bir tarafa, diğer partiler bir tarafa. Farkımız ve onların birliktelikleri bu sözümüzün haklılığını ortaya koyuyor. Bir ülkenin nasıl bir halde olduğunu görmek için temel noktalar vardır. Bunlardan birisi ekonomidir. Ekonomi gidişatı nasıl diye bir soru sorduğunuz zaman hiçte anlatıldığı kadar iyi değil. Türkiye bıçak sırtında gidiyor. 600 milyar dolara dayanmış bir iç ve dış borç sarmanının içerisindedir. Yıllık 50 milyar faiz ödüyoruz” dedi.

İMF BORÇ VEREN BİR KURULUŞ DEĞİLDİR AKILLI OLMAK LAZIM

Öte yandan IMF’nin, borç veren bir kuruluş olmadığını ancak hükümetin bunu borç veren bir kuruluşmuş gibi lanse edip borçları kapattıklarını belirterek milleti kandırmaya çalıştığını ileri süren Yalman, şöyle devam etti; “İMF aracı ve komisyoncu bir kuruluştur. Sadece Kemal Derviş’le olan bağından dolayı 23 milyar dolarlık bir borç getirmiştir. Sömürge Valisi gibi ülkemizde bir takım kanunlar çıkartmıştır. Türkiye bugün onun sıkıntısını yaşıyor.

Diğer taraftan yüzde 9’la borç alınmış yüzde 2,5 civarında olan İMF borcu ödenmiştir. İMF borcunun kapatılması böyle olmuştur. İMF’ye borç vereceğiz diyenler yüzde 9’la alacaklar yüzde 2,5’la verecekler. Böyle bir anlayış ne kadar akıllıdır onu iyi bilmek lazım. Oyuna gelmemiz gerekir.

TÜRKİYE ŞUANDA ÖYLE BİR ÜLKE Kİ BAZEN

İSTEDİĞİ HALDE BAZI ŞEYLERİ YAPAMIYOR

Biz bu halk gibi düşünen, halk gibi inanan, bu halk gibi yaşayan Türkiye’de tek siyasi bir partiyiz. Halkımızda aslında bunu biliyor. Ama Amerika, Avrupa’nın veya Türkiye’deki küresel sermayenin yanında sömürgeci ya da rantçıların yanında farklı bir oturum, duruş sergileyenlerle, halkın önünde farklı konuşanları artık bu milletin tanıma zamanı geldi. Çünkü bıçak kemiğe dayandı. Türkiye şuanda borçla ayakta duruyor. En stratejik varlıkların tümü özelleştirilmiş durumda. Türkiye şuanda öyle bir ülke ki bazen istediği halde bazı şeyleri yapamıyor, bazen de istemediği şeyleri yaptırtıyorlar. Çünkü mahkûm olmuşsun. Bankalar ve özel sermayeler yabancıların ellerinde. 

“HORTUMCULAR ARASINDA SİZİNDE HEMŞERİNİZ VARMIŞ!”

Bu ülkede milli görüş harekâtı olmasıydı ne banka soygunlarından bu milletin haberi olurdu ne de hortumlardan. İlk defa bizim kuvvetli bir şekilde Meclise girmemizle bu ülke resmi soygun ve hortumları tanıdı. Çünkü giriyorsun KİT komisyonuna banka hesapları geliyor 140 nolu firma 5 milyon dolar almış 1 hafta sonra iflas etmiş. Sonra diyorlar ki, yaz takipteki alacaklar listesine. Bende o komisyonda çalıştım. Genel müdüre sordum 140 nolu firma kim diye. Ancak ticari sırra girer diye söylemedi. Ama o biliyor ve kredi şube müdürü de biliyor. Ben kimim dedim. Milletvekilisin. Buraya neden geldim? Hesapları incelemeye. Hesapları vermiyorsun ki ben bu incelemeyi nasıl yapacağım dedim. Bu listeye getireceksin dedim, herkes karşı çıktı. Zorla listeleri getirttik, bir de ne görelim. Sizin de hemşeriniz. 7 tane firma kurmuş. Meşhur birisi. 7 firmanın hepsi de kredi almış ve bu firmalar batmış. Ondan sonra yaz takipteki alacaklar listesine. Biz savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na şikâyet ettik. Ondan sonra hortumlamalar ortaya çıktı. Bu hükümette pişmanlık yasası çıkardı ve onları affetti.”

BAŞKAN ADAYIMIZA DESTEK İSTİYORUZ

Son olarak Isparta Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan’a destek isteyen Yalman, “Yepyeni bir isimle Süleyman Çakan adayımızla Ispartalı kardeşlerimizin huzuruna çıkacağız. Kendisi Isparta’da dedesinden bu yana ailesiyle tanınan ve takdir edilen bir kişi. Herkes kimin ne olduğunu bilir. O halde hizmet doğru, güzel ve iyi niyetle hareket eden insanlardan ortaya çıkar. Koltuğu karşıya koyan ve koltuğa göre çalışan insanlardan hayır gelmez. Biz Ispartalı kardeşlerimizden Süleyman Çakan’a destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...