Hacı adaylarına Kutsal Topraklarda yapılması gerekenler anlatıldı

7 Eylül 2013 13:27

Isparta İl Müftülüğü’nün düzenlediği Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2013 yılında Hac’ca gidecek hacı adaylarına Ulu Camiinde ‘Hac Bilgilendirme Semineri’ verildi. Seminerin ikinci gününde hacı adayları kutsal topraklarda nasıl hareket edecekleri konusunda bilgilendirildi.

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve 4 Eylül tarihinde başlayan seminer programının ikincisi dün gerçekleştirildi. Saat 09.00’da başlayan bilgilendirme seminerinde konuşan İl Müftülüğü Uzman Vaizi Durmuş Demirel, hac ibadetinin İslam’ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatarak hacı adaylarının Hac’ca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapması gerekenleri anlattı: Demirel; “Maddeten ve manen bir takım fedakârlıklar yapmak zorundayız. Bunların boşa gitmemesi için hac ibadeti hakkında bilgili olmalıyız. Yapacağımız ibadeti bilerek bu kutlu yolculuğa çıkarsak, hem yaptığımız ibadetten zevk alırız, hem de kusursuz ve eksiksiz bir ibadet yapmanın hazzını yaşarız. Hac ibadetinin daha güzel yapılması için hac eğitim seminerleri tertipledik. Bu toplantılara özellikle katılmanızı istirham ediyorum.

Hac ibadeti meşakkatli ve zor bir ibadettir. Bu ibadetin zorluğuna karşılık olarak ta mükâfatını Cenab-ı Allah kat kat verecektir. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için bilgili olmak, sabırlı olmak gerekir. Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi planlayalım, programlayalım ve kutsal yolculuğumuz esnasında adeta sabır küpü olalım” diyerek hacı adaylarına hac yolculuğunun kolay ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Hac seminerlerinin sonuncusu ise 11 Eylül 2013 Çarşamba günü yine Ulu Camiinde gerçekleştirilecek. Son seminerde ise hacı adaylarına Uygulamalı Hac Eğitimi verileceği ve ‘Maket Kabe’ yardımıyla ihram, tavaf ve say hakkında bilgiler verileceği belirtildi. Katılımın az olduğu seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerlerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...