Yalvaç Belediyesi sözleşmeli personel alacak

7 Eylül 2013 13:26

Yalvaç Belediyesi meclisi Eylül ayı olağan toplantısını 04 Eylül Çarşamba akşamı gerçekleştirdi. Saat 21:00’de başlayan oturuma 11 meclis üyesi katıldı ve gündemde bulunan onbir madde görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Tekin Bayram, çoğunluğun olduğu tespitinin ardından oturumu açtı ve ilk olarak bir önceki meclis kararları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Gündeme sunulan ek maddenin kabulünün ardından da görüşmelere başlandı. Gündemin ilk maddesinde belediyede bulunan norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte yapılan değişiklikle memur kadrolarının yeniden düzenlenmesi görüşüldü. Örneğin mevcut odacı kadrosunda çalışan personel, yeni yönetmelikte  hizmetli kadrosu olarak nitelenecek. Bunun gibi kadro unvan değişikliği içeren madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde belediye imar ve şehircilik müdürlüğünde sözleşmeli mimar ünvanlı teknik personel çalıştırılması görüşüldü. Yapılan görüşmede sözleşmeli personel alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde ise cadde, sokak ve meydan isimlerine ilişkin yönetmeliğin 11. maddesine göre bir kentte bulunan mahallelerde aynı adlı sokak bulunmaması gerekliliği üzerine mahallelerde belirlenen aynı adlı sokakların isim değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Görüşme sonucu meclis üyeleri arasından seçilen 4 kişilik (Zeynep Kara, Osman Köse, Hayri Yüncü ve Fevzi Yüncü) komisyonun yeni isimleri mahalleli ile görüşüp belirlemesi sonucu konulması kararlaştırıldı.

Gündemin dördüncü maddesinde, Zafer Mahallesinde bulunan ve geçmiş dönemde fabrika yapılmak üzere temel atılan alana belediyece hazırlanan içinde tiyatro ve konferans salonu da bulunan alışveriş merkezi projesi için İller Bankası aracılığı ile 4 milyon TL kredi alınması konusu görüşüldü.  Görüşme sonucu kredi alınması oy çokluğu ile reddedildi.

Gündemin beşinci maddesinde koruma projesi kapsamında Kızılca Mahallesinde tespit edilen ve incelenen eski Yalvaç evinin restore edilmek üzere, sahibinin de rızası ile belediyenin bir taşınmazı ile takas edilerek satın alınması konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Başkan Bayram, restore edilmek üzere pek çok mahalleden ev satın aldıklarını ancak şimdiye kadar bu mahalleler arasında Kızılca mahallesi olmaması nedeniyle bir araştırma yaptıklarını, söz konusu camiye bitişik evin eski Yalvaç evi özelliklerini taşıdığını ve hem sahibinin rızası olması hem de konumu nedeniylede tüm Yalvaç’ı tepeden gören bir manzaraya da sahip olduğu için bu evi seçtiklerini söyledi. Görüşme sonucu takas yoluyla evin alınması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6 ve 7. Maddelerinde bulunan Yaşar Öğretmenoğlu ve Kutsi Kocagöncü varislerine ait taşınmazlarının belediyeye ait taşınmazlarla takas edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde Emin Şallı adlı vatandaşın verdiği Saray mahallesi Uluyol sokağın ticari alana dönüştürülmesi talebi incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde bitişik nizamlı alanda % 50 yapılaşma izni veren kanunu ilgilendiren ve İmar Komisyonundan gelen kararın ilgili bakanlıklara gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme sonradan eklenen maddede ise yeni ilçe Emniyet Müdürlüğü yapılmak üzere Sücüllü kavşağı karşısındaki belediyeye ait alanın hazineye ait Turizm Otelcilik Uygulama Oteli yakınlarında bulunan başka bir arsa ile takası konusu görüşüldü. Takas konusu oy birliği ile kabul edildi.

 Eylül meclisi, oturumunun sonunda bir sonraki toplantının 03 Ekim 2013 Perşembe günün saat 20:00’de yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...