ENGELLİLERE ÖZEL BAKIM MERKEZİ

6 Eylül 2013 15:53

Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından bakıma muhtaç 19 ve üzeri yaş kadın ve erkek zihinsel engellilere yönelik Engelli Bakım Merkezi yapıldı.

Mevcut Huzurevi binasının arkasındaki yeni yapılan binada hizmet veren Engelli Bakım Merkezi’ne çevre illerden de engelli kabul ediliyor.

Engelli Bakım Merkezi’nde verilen hizmetler ile ilgili olarak Huzurevi Vakfı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Isparta Özel Engellilere Bakım Merkezi Vatan Mah. 4141 Sokak No:9 adresinde bulunan yeni binasında  19 ve üzeri yaş kadın ve erkek zihinsel engellilere yönelik olarak toplam 63 kapasite ile hizmet vermektedir.

YATILI VE SÜREKLİ ÖZEL BAKIM

Bakım merkezimizde; engellilik sınıflandırmasına göre ağır engelli olduğu belgelendirilenlerden, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olan “bakıma muhtaç engelli bireylere” yatılı ve sürekli özel bakım destek hizmetleri verilmektedir.   

Merkezimizde: Bakıma muhtaç zihinsel engellilerin yaşamlarını huzur ve güven içinde sürdürmeleri amacıyla, sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri sağlanarak, yatılı veya gündüzlü sürekli özel bakım destek hizmetleri verilmektedir.    

Bu hizmet modeli, fiziksel, fizyolojik, psikolojik ya da mental yetersizliğe bağlı olarak kendilerine bakma güçlüğü bulunan engelli bireyler için, bireysel bakım ve destek ihtiyaçlarının giderilmesi üzerine kurulu çeşitli bakım modelleri ile günlük yaşam aktivitelerinin tam olarak desteklenmesini içermektedir.           

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET DESTEĞİ

Bakım merkezimizde, Psikolojik destek Fiziksel egzersiz, Gelişimsel destek, Eğitsel destek, Sosyal uyum ve kişisel idare, Bağımsız hareket, Bağımsız yaşama geçiş, İş becerisi kazandırma, Toplumla çalışma programları uygulanmaktadır.

Merkezimizde, engellilerimizin tıbbi tedavileri uygulanması, Yemekleri, Tüm vücut temizliği, Tuvalet yardımı, Günlük uğraşları, Gezi, eğlence vb. tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

 ÇEVRE İLLERDEN DE ENGELLİ KABUL EDİLİYOR

Merkezimizde bakım ihtiyacı olanlara sunulan süreli ve sürekli bakım hizmetlerinde, bakım hizmeti alanın ve verenin koşulsuz memnuniyeti esas alınarak, kalite ön plana çıkartılarak, “Bakım hizmetinde 2. kalite yoktur” anlayışı  ile hizmet alanın ve hizmet verenin güvenliğinin yanında hizmet alanın mahremiyetini, saygınlığını ve onurunu koruyan hizmet sunulması esas alınarak, deneyimli uzman kadromuz ile kalite temelli hizmet verilmektedir.

Merkezimizde, bakıma muhtaç olan, ancak geliri yetmeyen kişilerden herhangi bir ücret talep edilmemekte,  çevre illerden de engelli kabul edilmektedir.

 

 

 

Bu haber 2595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...