“Sorun yaşamak istemiyorsanız kayıtlı postayı kullanın”

6 Eylül 2013 15:47

PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, son günlerde halk arasında “PTT’de hizmetler aksıyor” şeklinde dolaşan söylemlere cevap verdi. Ufak tefek aksaklıkların her kurumda yaşanabileceğini bildiren Adanalı, vatandaşlara tavsiyede bulunarak “Önemli ve zamanında gitmesi istenen şeyler kayıtlı postayla gönderilmeli. Bu yöntem kullanılırsa hiçbir aksaklık yaşanmaz” dedi.

PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, vatandaşların posta hizmetlerinde mümkün olduğunca kayıtlı postayı kullanması tavsiyesinde bulundu. Bu hizmeti kargo ve kurye ile birleştirdiklerini ve Önemli bir evrak ya da eşyanın mutlaka kayıtlı posta ile gönderilmesi ya da alınması gerektiğine vurgu yapan Adanalı, “Ayrıca barkot numarası veriliyor. Her adım internet üzerinden takip edilebilir. Ayrıca gönderiye değer de koyulabiliyor. Başına bir iş geldiğinde o değeri tahsil ediyorsunuz. Bu tür gönderilerin ulaşmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Ayrıca cep telefonlarına da mesaj gönderiliyor” dedi.

EN ÇOK ŞİKÂYET MAİL ORTAMINDA GELİYOR

Öte yandan posta hizmetlerinde en çok şikâyetin mail ortamından geldiğini belirten Adanalı, çoğu şikâyetin vatandaşın bildirdiği gibi olmadığını savundu. PTT’de her anın kameralarla izlendiğini ve ispatlandığını belirten Adanalı, “Faturalarla ilgili şikâyetler geliyor. Bazen postaya belirli bir tarihte verildiği söyleniyor. Ancak kayıtsız olduğundan ne zaman postaya verildiği bilinmiyor. Ama birçok hizmetimiz kamera sistemleri ile izleniyor. Örneğin ‘1 saattir bekliyoruz. Hala sıra gelmedi’ şeklinde şikâyetler geliyor. Baktığımızda ise sıramatikte saat kaçta sırayı aldığı ve ne kadardır orada olduğunu görebiliyoruz” diye konuştu.

ELEKTRİK FATURALARINI TAŞIMA GÖREVİ BİZE AİT DEĞİL

Diğer taraftan en çok karşılaştıkları sıkıntılardan birinin de elektrik faturası olduğunu dile getiren Adanalı, bu sorunun bazı vatandaşların elektrik faturasının PTT aracılığıyla geldiğini zannetmesinden kaynaklandığını bildirdi. Özellikle bazı şirketlerin elektrik faturalarının kendilerine geç ulaştığı gerekçesiyle müdürlüğe başvurduklarını ifade eden Adanalı, “Ancak elektrik faturalarını taşıma görevi PTT’nin değil. TEDAŞ yetkilileri sayaçları okuduktan sonra faturayı kendileri bırakır. TEDAŞ’ın faturaları PTT aracılıyla taşınmaz. Bu konuda vatandaşlarımız ve özellikle işletmeleri bilgilendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Son olarak en çok karşılaştıkları sorunlardan birinin de aynı evde iki numaranın gözükmesi olduğunu belirten Adanalı, “Bazen izinli ve raporlu olan personelimiz olabiliyor. Bir de emekli olan dağıtıcıların yerine yeni bir dağıtıcı veriyoruz ancak mahallenin yabancısı olduğundan öğrenene kadar bir sıkıntı olabiliyor. Ancak Isparta’da dağıtım noktasında çok büyük sıkıntılar yok. Bazen de vatandaşlarımız ev adreslerini tam bilmiyorlar. Bazı yerlerde ise bir kapıda 2 numara olabiliyor. Ev adreslerinin tam olarak çıkarılması gerekir. Muhtarlar bu konuda daha hassasiyet göstermeliler” dedi.

 

 

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...