Minik öğrencilerin okul heyecanı başlıyor

9 Eylül 2012 19:07

Bakanlığın dört yıldır uyguladığı çalışma ile ilköğretim 1. sınıf öğrencileri uyum programı çerçevesinde erken okula başlayacaklar. Isparta’da bugün yaklaşık 6 bin minik öğrenci okulla tanışacak.

Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi, bugün  ''uyum sağlamak'' amacıyla okula başlayacak. İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler ise, 2012 - 2013 eğitim-öğretim yılı için 17 Eylül'de ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 yıl önce başlattığı 1. sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlaması uygulaması ile çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor. Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Velilerin okul ortamında kaldığı sürelerde hoşça vakit geçirecekleri uygun ortamlar düzenlenecek ve okul kantinleri açık bulundurulacak. Veliler, rehberlik ve psikolojik danışma servisince bilgilendirilecek. Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak. Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenme ve kantin alışverişlerinde alınması gereken besin maddeleri anlatılacak.

Minik öğrenciler, ders başı yapacakları bugün saat 09.00'da velileriyle okulda bulunacaklar. İlk gün tüm okul personeli veli ve öğrencilerle tanışacak, ardından okul gezdirilecek. Müdür ve öğretmen odaları, koridor ve tuvaletlerin kullanımı konusunda öğrenciler bilgilendirilecek. Öğrencilere okul bahçesi, spor salonu ya da uygun bir alanda sıraya girme, dağılma, toplanma ve halka olma gösterilecek.

İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler için 2012-20013 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 17 Eylül 2012 tarihinde başlayacak ve 25 Ocak 2013 tarihinde sona erecek. Yarı yıl tatili, 28 Ocak-8 Şubat 2013  tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 11 Şubat 2008 tarihinde başlayıp, 13 Haziran 2013'de sona erecek.

ISPARTA’DA 6 BİN ÖĞRENCİ

OKULLA TANIŞIYOR…

İl Milli Eğitim yetkilileri, Isparta’da bugün okula başlayacak ilköğretim birinci sınıf öğrenci sayısının 6 bin civarında olduğunu bildirdi. Yetkililer; “İlköğretim okulu 1. sınıfına kayıt yaptıran öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına 10 Eylül 2012'de başlayacaklar. Bakanlığımız, geçen sene başlattığı “okula uyum programı” uygulamasıyla bu sene de okulla erken tanışmış olacaklar.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı çalışma takviminde okulların açılma tarihi olarak belirlenen 17 Eylül 2012 tarihini, İlköğretim 1. sınıfına kayıt yaptıran öğrenciler için bir hafta önceye aldık. Buna göre eğitim öğretime yeni başlayacak öğrenciler 10 Eylül 2012 tarihinde (bugün) ders başı yapacaklar. Bakanlığımız bu uygulamayla, çocukların okul korkusunu yenmelerini, okula daha kolay uyum sağlamalarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını amaçlıyor.”

BİRİNCİ SINIF ÖĞRETMENLERİ KUR’A İLE BELİRLENİYOR

Öte yandan, yeni sistem ile ilgili sorunlar sürerken, ilkokul birinci sınıfa kaydolan öğrencilerin velileri ''İYİ'' öğretmen peşinde. 4 + 4 + 4 eğitim sistemi ile ilgili okul planlamaları, öğretmen sorunları, ders saatlerinin çokluğu gibi sorunlar sürürken, Milli Eğitim yetkilileri yeni bir sorun, daha doğrusu talep ile karşı - karşıya kaldı.

Çocuklarını ilkokul birinci sınıfa kaydettiren veliler, çocuklarını öğretmene verebilmek için yollar aramaya başladı. Talepler karşısında tıkanan ve çıkış yolu bulamayan Milli Eğitim Müdürlüğü ise okullara yazı göndererek, ilkokul birinci sınıf çocuklarının öğretmenlerinin kura ile belirlenmesini istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yazısı okul müdürlerinin işini kolaylaştırdı ve müdürler birinci sınıf öğrencilerini kura ile öğretmenlere dağıttı. Talep nedeniyle Naşide - Halil Gelendost İlköğretim Okulu noter huzurunda kura çekti. Okul Müdürü Ramazan Aşkın, bütün öğretmenlerinin kaliteli olduğunu belirterek, velilerin rahat olmasını istedi.

Bazı velilerin çocukları istedikleri öğretmende eğitim görmemesi durumunda özel okulları tercih edeceği belirtiliyor. Velilerin öğretmen seçme talebinin özellikle bazı okullarda hat safhada olduğu, bu durumun öğretmenler arasında da ciddi rahatsızlıklar yarattığı belirtiliyor.

Öte yandan, yeni eğitim sistemine göre oku! planlamasının yeniden değişmesi üzerine Isparta’da okulların kayıt alacağı bölgelerde yeniden belirlendi. Buna göre önceki planlamaya göre bir çok öğrencinin kaydolacağı okul değişti. Veliler bu duruma tepki gösterdi ve yöneticileri eleştirdi.

 

Bu haber 1026 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...