“Hiçbir partiye destek vermeyeceğiz bu böyle biline!”

5 Eylül 2013 15:49

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Nihat Karan’la, uzun süren sessizliğin ardından gündeme ilişkin bir röportaj yaptık. DP’ye ilişkin yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevap veren Karan, siyasetin seyrini de değiştirebilecek söylemlerde bulundu. Karan, 2014 yerel seçimlerinin son 15 yılın en kritik ve çetin seçimi olacağını belirtti.

Demokrat Parti İl Başkanı Nihat Karan, bugüne kadar partilerine ilişkin merak edilen tüm soruları gazetemize açıkladı. Özellikle bir başka partiye destek verip vermeyecekleri, adayları kimdir, Hüseyin Dede yönetimiyle aralarında bir husumet olup olmadığı, eski DP’li Altan Raşit Civan’ın durumu, Günaydın’ın tekrar açıklanması gibi konulara açıklık getiren Karan, önemli görüşler dile getirdi.

ZAMANI GELİNCE SAHNEDE YERİMİZİ ALACAĞIZ

Soru: Isparta’nın suskun partisi DP’nin İl Başkanı olarak 2014 yerel seçimleri öncesi İlimizdeki siyaseti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nihat Karan: Suskunluğumuz terbiyemizden kaynaklanıyor. Kavgacı değiliz. Geçmişte kavgaları yaşamış bir partiyiz. Ülke gündemi ile yerel gündem arasında bir ayrışma olmadı. Milletimizin önünde şuanda net bir tablo yok. Kişi yereli düşünürken, akşam televizyonlarda savaş çığırtkanlıklarını seyrediyor, yereli unutuyor. Bu yüzden sular durulmadan, yereldeki hareketleri seyretmek mümkün değil. Yerelde varız. Seçime 7 ay gibi bir süre var. Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in dediği gibi ’24 saat siyasette çok uzun bir süredir.’ Zamanı gelince sahnemizde yerimizi alacağız.

HİÇBİR KESİMLE BİRLİKTE HAREKET ETMEYECEĞİZ

Soru: Isparta halkı yerel seçimlerde partiye mi yoksa adaya mı oy veriyor?

Nihat Karan: Şehrimizin halkı adaylara oy verecektir. Önce adaya sonra partisine bakacaktır. Kemikleşmiş oyu olduğunu söyleyen hiçbir partinin kemikleşmiş oyu yoktur. 20 yıl önce bizde yüzde 71’lik oyumuz vardı ve bizde kemikleşmiştik. Bizim kemikler kırıldı da sokağa mı attık? Herkesin kalbinde Demokrat Parti, Doğru Yol Partisi ve Süleyman Demirel sevgisi vardır. Ama bu seçime ne kadar yansır? Adaya göre yansıyacaktır. Bizim bu zamana kadar çekişmelerden ziyade kaybetmemizin nedeni nedir? Adayların dik durmamasından ve kişisel savaşlardan kaynaklanan bir yok olma safhasına girilmiştir.

Bizim tek bir hedefimiz var. Hiçbir kimse ve parti ile gruplarla bağdaşmayacağız. Hiçbir kesimle birlikte hareket etmeyeceğiz. Geçmişte olduğu gibi 2014 yerel seçimlerde adayımız ve adaylarımızla birlikte halkımızın önüne çıkacağız. Halkımız adaylara bakarak kendi takdirini kullanacaktır.

ADAYIMIZI KURBAN BAYRAMININ 4. GÜNÜ BELİRLEYECEĞİZ

Soru: Demokrat Parti’nin adayı belli mi?

Nihat Karan: Adayımız sürpriz bir isim olacak. Kamuoyunda konuşulan ve bize gelen bazı isimler var. Ancak şuanda resmi bir başvuru yok. Adı geçen 5 isim olduğunu duyuyoruz.  Adayımızı Kurban Bayramı’nın 4. günü belirleyeceğiz. Parti yönetimimiz, daha önce partimize hizmet vermiş büyüklerimiz ile genel merkezdeki yetkililerimizle istişare ettikten sonra adayımızı belirleyeceğiz. O tarih ortak aklın bir araya geldiği bir tarih olacaktır. Adayımız geçmişte markalaşmamış yeni bir aday ve ekiple sahnede yerimizi alacağız. Alışılmışın dışında bir aday çıkaracağız. Genç arkadaşlarımız parti içerisinde umut vaat ediyorlar. Gençlerimizin kıvamı partimize güç ve kuvvet katmıştır.

HEDEFİMİZ 40 YAŞININ ALTINDAKİ İNSANLARI SİYASETE KAZANDIRMAK

Soru: İl Başkanı olarak belediye başkanlığı için adaylık düşündünüz mü?

Nihat Karan: Böyle bir düşüncem olmadı. Ne maddi durumum ne de manevi durumum müsait değil. Yaşam şartlarım adaylığa müsait değil. Bizim hedefimiz 40 yaşının altındaki kişileri siyasete kazandırmak. Belediye başkanlığı, belediye meclis ve il genel meclis üyelikleri ile parti kadroları emeklilere makam koltuğu olarak düşünülmemelidir. Emeklilerimizin tecrübelerinden faydalanarak, gençlerimiz bu memlekete hizmet etmelilerdir.

ARAMIZDA BİR ÇEKİŞME YOK. HÜSEYİN DEDE’NİN

ADAYLIĞI AÇIKLAMASI BENİ FEVKALADE MUTLU ETTİ

Soru: DP sadece il merkezinde mi olacak yoksa tüm ilçelerde aday çıkaracak mı?

Nihat Karan: Isparta merkez ve tüm ilçelerde aday çıkartacağız. Sadece bir ilçemiz şüpheli. Oradan da cevap bekliyoruz. İlçelerde de kazanmak istiyoruz.

Soru: Eski yönetimle yeni yönetim arasında bir olumsuzluk olduğu dile getiriliyor. Böyle bir mücadele var mı?

Nihat Karan: Bizim mücadelemiz hizmette yarış içindir. Sadece partiler arasında çıkarılan dedikodular gibi bizimde önceki arkadaşlarımızla bir savaş içerisinde olduğumuz gösterilmeye çalışılıyor. Bizim içerde hiçbir mücadelemiz yok. Eski il başkanımız Hüseyin Dede, bize başvurmamak kaydıyla gazete aracılığıyla aday olabileceğini söyledi. Biz bu durumdan mutlu olduk. Ayrıca partimizde görev yapmış bir arkadaşımızın aday olarak çıkması bizi oldukça memnun etmiştir. Savaş değil, herkese sevgi dolu gözlerle bakıyoruz.

TUZAĞA ASLA DÜŞMEYECEĞİZ

Soru: Seçim öncesi eski yönetimle bir birliktelik görebilecek miyiz?

Nihat Karan: Biz hep birlikteyiz. Görüntüden ziyade icraatları da göreceksiniz. Şahsım ve yönetimimize bir takım gruplar taraftan eleştiriler geldi. Sehven hatayla yaptığımız şeyi de düzelttik. Bu çekişmeyi gösterenler bizi çekişmeli bir parti olarak gösterip, yok etmeye çalışıyorlar. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Parti içerisinde huzur ve güven öncesinden daha fazladır.

HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMEYECEĞİZ. BU SÖYLENTİLER HAYAL ÜRÜNÜ!

Soru: DP’nin yerel seçimlerde başka bir partinin yanında yer alabileceği konuşuluyor. Böyle bir destek söz konusu olacak mı?

Nihat Karan: Hiçbir yerde hiç kimseyi destekleme söz konusu değildir. Diğer partilerdeki arkadaşların bu tür söylemleri kendi hayal ürünleridir. Herkes resmi adayını açıklayıncaya kadar bu böyle bilinmeli. Bunu parti büyüklerinden biriyle ve bizimle görüşülmüş gibi yansıtmaları doğru değildir. Bu şehrin insanları kaderlerini kendileri çizerler. Adayları görürler ve başkanı seçerler.

GİDENLER MUTLAKA BİR GÜN GERİ GELECEKTİR

Soru: İsmi AK Parti’den adaylık için geçen Altan Raşit Civan daha önceden DP’nin mensubuydu. Altan Raşit Civan Beyi sizden dinleyebilir miyiz?

Nihat Karan: Altan Bey benim amirimdir. Kendisiyle belediyede 4 yıl yazı işleri müdürlüğü görevi yaptım. Kendisine minnettarım. Bugünleri görmemdeki sebeplerden birisidir. Partimize de çok büyük hizmetleri olmuştur. Bu açıdan da teşekkür ederiz. Adaylık kararını kendisi verecektir. Oy verecek bu millettir. Biz hizmetlerinden dolayı kendisine hem parti hem de şahsım olarak minnettarız. Isparta için geçmişte bir nimetse gelecekte de bir nimet olmayı düşünüyorsa ne mutlu bize. Gidenler bir gün dönecektir. Biz o umutla ağacı yeşil tutmak için yıllardır bekliyoruz.

ALTAN BEY ISPARTA İÇİN BİR ŞANSTIR

Soru: Adaylık için Altan Bey doğru bir isim midir?

Nihat Karan: O kararı kendisi ve partisi verecektir. Geçmişteki belediyecilik hizmetleri bakımından aday olması Isparta için bir şanstır. O günlerde yeni siyasete soyunmuştu ve acemiydi. Artık daha tecrübeli. Ancak adımın doğru olup olmadığını kendisi değerlendirecektir. Bizim mutlu olduğumuz konu geçmişte partimizde hizmet edenlerin gelecekte yine hizmet için çalışmaları.

ALTAN BEYİN YAPTIKLARI 20 YILA BEDELDİR

Soru: Altan Raşit Civan’ın partinizden aday olmasını bekler miydiniz?

Nihat Karan: Bu tek başıma alacağım bir karar değil. Parti teşkilatım ve genel merkezin ortak kararıyla belirlenmesi gereken bir konu. Bu konuda şahsi yorum yapmak istemiyorum.

Soru: Altan Raşit Civan isminin halk nezdinde seçimlerdeki şansı nedir?

Nihat Karan: Hizmetleri referans alınırsa, o tarihte yapılan hizmetler 20 yıla bedeldir. Ben de o dönemin bir memuru olarak bunları değerlendirebilecek birisi olduğumu düşünüyorum. O dönemde 20 yılın yatırımı tek bir dönemde gerçekleştirilmişti. Eğer kendisi seçilirse memnun oluruz. Çünkü o dönemde yaptığımız hizmetler takdir edilmiş ki, tekrar görev kendisine verilmiş olacaktır.

Soru: Altan Raşit Civan herhangi bir partiden belediye başkan seçilse, tekrar partinize dönmesi için bir teklifiniz veya beklentiniz olur mu?

Nihat Karan: Bu yönde hiçbir beklentim yok. Bugünden yarını değerlendirmek doğru olmaz.

DEMİREL’İN CHP’Yİ İŞARET ETTİĞİ DOĞRU DEĞİL

Soru: Sayın Nazmiye Demirel’in cenaze töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’in yerel seçimlerde DP’nin oyları için CHP’yi işaret ettiğine yönelik kamuoyunda söylemler var. Böyle bir şey var mı? Varsa dikkate alır mısınız?

Nihat Karan: Sayın Demirel, her zaman büyüğümüz olarak saygı duyduğumuz ve önünde eğildiğimiz bir kişidir. Bundan dolayı minnettarız. Ancak söylenen şeyler hayal ürünüdür. Şahsım ve Genel Başkanımız Barla’daki ziyarette Sayın Demirel’le bir aradaydık. Orada sadece CHP değil MHP ve bazı bürokratlarda vardı. Oradaki taziye ziyaretlerinde herkes oradaydı. O ortamda siyasi bir konuşma olmadı. Bazı kişilerin kendi menfaatlerine göre değerlendirdiklerini görüyoruz.

SOYLU KISA SÜRELİ İSTİKBAL PEŞİNDE. ONA İTİBAR ETMEYİZ!

Soru: DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendisi Isparta’ya geldiğinde ziyarette bulundunuz mu?

Nihat Karan: Kendisi gittiyse hayırlı yolculuklar. Gittiyse istikbali için gitmiştir. Bizim bu yönde beklentimiz yok. Bizler partimize sahip çıkan kişileriz. Partimizdeki birçok kişiye siyasi teklifler geldi. O dönemde değil de bu dönemde gidenler demek ki kısa süreli istikbal peşindeler. O bir vakadır. Sosyal bir endikasyondur bizim için. Değerlendirmesini milletimiz yapacaktır. Kendisi buraya geldiğinde ziyarete gitmedik. Birkaç arkadaşımız nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisi Cumhurbaşkanımıza ve tarihimize hakaret etmiştir. Bu duruma çok üzüldük. Aynı hakareti kendisine iade ediyoruz.

SON 15 YILIN EN KRİTİK VE ÇETİN SEÇİMİ OLACAK

Soru: Isparta’da yerel seçimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nihat Karan: Son 15 yılın en kritik seçimini yaşayacağız. Ayrıca çok çetin bir seçim süreci olacaktır. Umarım lekesiz, seviyeli ve şantajsız bir seçim olur. En büyük korkum insanların iftiraya, şantaja başvurarak seçime girmesidir. Barışçıl bir yarış olmasını diliyorum. Ama adaylar netleşince bu daha iyi görülecek son 15 yılın en kritik seçim olacak görüşündeyim.

BAHÇELİ’Yİ TEBRİK EDİYORUM

GÜNAYDIN’A VEFA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ

Soru: MHP lideri Devlet Bahçeli Isparta ziyaretinde adaylarının tekrar Yusuf Ziya Günaydın olduğunu açıkladı. Sizde Günaydın doğru bir isim mi?

Nihat Karan: Partilerin iç dinamiklerini göz önüne alarak adaylarını belirlediklerini görüyorum. Devlet Bahçeli, Günaydın’ı açıklayarak vefa örneği göstermiştir. Takdiri milletimiz verecektir. Ama tebrik ediyorum. Hizmet eden bir kişiyi işimiz seninle bitti diyerek bir köşeye atmadılar.

Bu haber 946 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...