Siyasetin Nabzı Belediye İşhanında Atacak…

5 Eylül 2013 15:40

Yerel seçimlerin her geçen gün yaklaşmaya başlamasıyla Isparta’da da seçim çalışmaları hızlanmaya başladı. Şehirde siyasetin nabzı ise son yıllarda olduğu gibi yine 4 Parti teşkilatının bulunduğu Belediye İşhanı’nda atacak.

Her beş yılda bir yapılan ve gelecek yıl Mart ayının sonunda yapılacak olan yerel seçimler için süreç her geçen gün ilerliyor ve süre ise daralıyor. Bu nedenle Isparta’da da özellikle Ramazan Bayramı sonrası yerel seçim atmosferine girilerek çalışmalara hız verildi.

ISPARTA’NIN SİYASET MERKEZİ

Geçen yıllardaki seçimlerde olduğu gibi, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde de Isparta’nın siyasi nabzının Kaymakkapı Meydanındaki Belediye İşnanında atması bekleniyor. Zira, ülke siyasetinde söz sahibi olan partilerin il ve merkez ilçe teşkilatları bu binada yer alıyor.

4 PARTİ AYNİ BİNADA BULUNUYOR

5 Katlı Belediye İşhanının 2. Katında şuanda tek başına iktidar olarak ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), 4. Katında Saadet Partisi ve Demokrat Parti, 5. Katında ise ülkenin üçüncü büyük partisi olarak TBMM’de yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları bulunuyor. Bilindiği gibi, yine aynı binada bulunan Demokratik Sol Parti geçtiğimiz yıl bu binadan ayrılmıştı.

BİRÇOK SİYASETÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dolayısıyla, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle şehrin siyaset merkezi ve siyasi nabzın attığı yer yine Belediye İşhanı olacak. Belediye İşhanı Yerel Seçimler nedeniyle gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar başta Başbakan olmak üzere bir çok bakan ve parti genel başkanını ağırlayacak.

SİYASET DOSTLUĞU…

Öte yandan ise 4 partinin aynı binada bulunmasına rağmen gerek Isparta halkının sağduyulu oluşu gerekse siyasi parti yöneticilerinin düzeyli hareket etmesi ile bugüne kadar hiçbir siyasi kavga ve gürültü yaşanmadı. 4 Siyasi parti de komşuluk ilişkileri çerçevesinde siyasi mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu da Isparta için sevindirici bir durum olarak değerlendiriliyor.

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...