“Hizmet sırası diğer arkadaşlarımıza henüz gelmedi”

3 Eylül 2013 16:22

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin Isparta adayını tekrar Yusuf Ziya Günaydın olarak açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. Yalçın, “Sayın Genel Başkanımız Günaydın kararıyla birden fazla adayımızın hizmet etme noktasında göreve talip olduğu dönemde, hizmet sırasının diğer arkadaşlarımıza henüz gelmediğini işaret etmiştir. Yoksa bir arkadaşımızın diğerinden üstünlüğü yoktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi’nin (SP) ardından adayını açıklayan bir diğer parti MHP oldu. Geçtiğimiz hafta ilimize gelen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Isparta Belediye Başkan Adaylarının mevcut Başkan Yusuf Ziya Günaydın olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Partimizin Isparta’da bir özelliği var; Halkımız iki dönemdir yetkiyi bize vermiştir. Her hizmette mutlaka sıkıntılar olabilir” dedi. Bunun yanında “MHP’nin içinde sıkıntılar var” şeklinde kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldığını ve bunu üzüntüyle izlediğini bildiren Yalçın, “Kendilerini kalem silahşörü sanan bazı zaatlar konuştu. Ama kervan yürüyecek. Kimse dışarıdan bu şekilde konuşamaz” diye konuştu.

HİZMET SIRASI DİĞER ARKADAŞLARIMIZA GELMEDİ

Öte yandan Günaydın’ın adaylığını değerlendiren Yalçın, “Birden fazla adayımızın hizmet etme noktasında, göreve talip olduğu dönemde, hizmet sırasının diğer arkadaşlarımıza henüz gelmediğini Sayın Genel Başkanımız işaret etmiştir. Yoksa bir arkadaşımızın diğerinden üstünlüğü yoktur. Kaptanlık Sayın Günaydın’a verilmiştir. Sahanın içindeki tüm oyuncular Günaydın’ın yanında olacaktır. MHP’de sorun bekleyenler maalesef bu heveslerini başka bir bahara saklasınlar. Sayın Genel Başkanımıza her türlü bilgi gitmiştir. MHP’de bir terazi yoktur. Aday adayı olan arkadaşlarımız hizmet sırası bir sonraki döneme nasip olacaktır. Bizler basit şeyleri büyüterek mücadele içinde olamayız” şeklinde konuştu.

DİĞER ARKADAŞLARIMIZA GÖREV VERİLDİĞİNDE

DAHA HEYECANLA BU İŞİ GÖTÜRECEKLERDİR

Diğer taraftan Isparta’nın ehil insanların oluşturduğu bir yönetime ihtiyacı olduğunu savunan Yalçın, şöyle devam etti; “Bugün görev ve sorumluluk Sayın Genel Başkanımız tarafından Yusuf Ziya Günaydın’a verilmiştir. Diğer arkadaşlarımızın da hizmet sırası bir gün inşallah gelecektir. İnanıyorum ki görev onlara düştüğü zaman daha büyük bir heyecanla bu işi götüreceklerdir. Öncelikle Isparta’da 4,5 yıllık dönemde yaptıklarımızı halkımıza anlatacağız. Sandıktan çıkacak her karar bizim için onur payesi olacaktır. Dolayısıyla bir sıkıntı söz konusu değildir.

“ZAVALLILARA ÜZÜLÜYORUM!”

Basında bir takım kinleri, intikamlarını kusmak için konuşan zavallılara üzülüyorum. Isparta gündeminin öyle olduğunu düşünüyorlar. Bunu iktidar partisinin oluşturduğunu biliyoruz. 12 ilçe ve 9 belde vardır seçime girecek. Çoğunluğunu elinde bulunduran iktidar partisi buraları hizmetten yoksun bırakmıştır. Bunun hesabı sandıkta sorulacaktır. İl Genel Meclisi ve Belediyeleri almak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde büyük bir basın toplantısı düzenleyerek durumu anlatacağız.

AKP ÇOK RAHAT TAVIR SERGİLİYOR

AKP çok rahat bir tavır içinde. ‘Kimi gösterirsek seçimi alırız’ düşüncesindeler. Ben böyle düşünmüyorum. 30 Mart 2014’te gerekli cevabı halkımızdan alacaklardır.

“GÜNAYDIN İSMİNDEN DİĞER PARTİLERİN KAYGILANMAMASI ÇOK NORMAL”

İki defa günaydın seçimi kazandığı için diğer partilerin kaygılanmaması normal. Bu seçimde siyasi partilerin aklını bulandıracak açıklamalardan kaçınmalıyız. Herkes projeleriyle ortaya çıkmalı. Seçim ‘CHP ve AKP arasında geçecek’ demek yanlış olur. Biz seçmenleri AKP’li, CHP’li, MHP’li diye ayıramayız. Kendi tabanımıza yönelik çalışma yapmayacağız. Isparta’da keskin, radikal siyaset yapan yüzde 10-15’tir. Diğer kesim hoşgörülüdür. Güzel bir seçim olacak.”

 

 

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...