Zafer Bayramını törenlerle kutladık

31 Ağustos 2013 12:28

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıl dönümü Isparta’ya yakışmayan bir şekilde kutlandı. Vatandaşlar için ayrılan bölüme kimse gelmedi. Sayıca az olan duyarlı vatandaşlar ise programı sonuna kadar takip etti. Protokol üyelerinin program izlemeye gelen vatandaşlardan daha kalabalık olması dikkatlerden kaçmadı.

91 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü Isparta’da sönük kutlandı. Önceki yıllarda olduğu gibi coşkulu kutlanması beklenen ve ona göre düzen alınan programa yaklaşık 50 kişi katıldı.

PROTOKOL VATANDAŞLARDAN DAHA KALABALIKTI

Programa katılan protokol üyelerinin izlemeye gelen vatandaşlardan daha kalabalık olması dikkatlerden kaçmazken, yeni Vali Vahdettin Özkan da Isparta’daki ilk etkinliğine katılmış oldu. Programa siyasilerden MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın dışında milletvekili katılmadı.

GEÇİT TÖRENİ İNSANLARI DUYGULANDIRDI

Programın ilerleyen bölümlerinde geçit töreni düzenlendi. İlk olarak askeri birlikler geçişini yaptı, ardından Isparta Belediyesi ve İl Özel İdare’ye ait araçlar geçit töreninde yer aldı.

BELEDİYE ARAÇLARININ ÇOKLUĞU DİKKATLERDEN KAÇMADI

Öte yandan geçit töreninde Isparta Belediyesi’ne ait araçların çokluğu dikkat çekti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, araçların geçtiği sırada alkışladı. Araçların üzerindeki bazı yazılar da ilginç bulundu.

30 AĞUSTOS TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTANDIR

Diğer taraftan geçit töreni öncesi Yüzbaşı Süleyman Özen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özen, 30 Ağustos’un; Yüce Türk Milletinin kükrediği, parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olan bir zafer olduğunu belirtti. Büyük zaferin yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutladıklarını açıklayan Özen, şunları söyledi; “Unutmayın ki ordu; Türk birliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. 91 yıl önce bu topraklarda her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen Türk ulusunun bağımsızlık karakterini yansıtan ve bütün ulusların rehber bildiği ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir ulus devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Türk ve dünya tarihine yön veren unutulmaz zafer yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun o günün zor şartları altında ve sınırlı imkânlarla kendisinden silah ve sayı bakımından üstün, ateş gücü bakımından çok güçlü bir orduyu yenerek tarihe altın harflerle yazdırdığı bir destandır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK

91 yıl önce olduğu gibi bugünde Türk Silahlı Kuvvetleri milletinin önderliğinde vatanın bağımsızlığı için her türlü zorluğa göğüs germeye ve seve seve can vermeye hazırdır. Türkiye Cumhuriyeti; Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yurtiçi ve yurtdışından gelebilecek her türlü tehdidi bertaraf edebilecek, Atatürk’ün çizgisinden sapmadan üniter ve ulusal devlet yapısından en ufak taviz vermeksizin sonsuza dek yaşayacaktır.”

 

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...