Emniyet’ten Havai fişek uyarısı

30 Ağustos 2013 15:34

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Eğlence ve düğünlerde silah atılarak başkalarının canının tehlikeye atılmaması ve izinsiz olarak havai fişek ve maytap gibi patlayıcı maddelerin kullanılarak huzur ve sükûnu bozacak şekilde gürültüye neden olunmaması amacıyla gerekli önleyici tedbirleri aldı.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “Ülkemizde resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek olarak tabir edilen Proteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış görülmektedir.

Bu maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esasların mevzuatta açıkça belirlenmiştir.

Proteknik malzemelerin usulüne aykırı kullanımından, kaynaklanan yaralanma, hatta ölüm olayları gözlemlenmektedir. Ayrıca bu maddelerin izinsiz, zamansız ve uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü halkımızda korku, panik ve heyecan yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışımızla; Eğlence ve düğünlerde silah atılarak başkalarının canının tehlikeye atılmaması ve izinsiz olarak havai fişek ve maytap gibi patlayıcı maddelerin kullanılarak huzur ve sükûnu bozacak şekilde gürültüye neden olunmaması amacıyla gerekli önleyici tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda düğün sahiplerimizi mahalle polislerimiz aracığıyla bilgilendiriyoruz. Resmi ekiplerimizle ve sivil görevlilerimizle devriye hizmetlerimizi de artırdık.

Isparta Valiliğinin 25/07/2008 tarihli ve 2008/1 sayılı proteknik maddelerin satılması ve kullanılmasına dair kararma göre;

Piroteknik malzemeleri kullanmak isteyen bütün resmi, özel kuruluşlar ile kişiler, kullanım amacını ve fişekleri ateşleyecek şahsa ait (A)sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi ile birlikte ikamet bölgesine göre Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı aracılığı ile Isparta Valiliğinden izin alarak kullanılmalıdır. Aykırı hareket tespit edildiğinde Kabahatler kanunun 32. 36. Maddeleri gereği idari ve adli işlem yapılacaktır” denildi.

 

Bu haber 921 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...