DSİ’de torpil iddiası

29 Ağustos 2013 16:10

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün 1 Nisan 2013 tarihinde İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı işçi alımı için yaptığı mülakatın sonucunda düşük puanlı kişilerin yüksek puanlı kişilerin önüne geçtiği iddiası ile İdare Mahkemesi’ne açılan davada mülakatın tekrarlanmasına karar verildi. Bugün öğleden sonra mülakat sınavı tekrar yapılacak. Sınava aynı adaylar katılabilecek. 

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nde 1 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen işçi alımı mülakat sınavında bazı kişilere torpil yapıldığı iddia edildi. Birçok alanda yapılan sınavda İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı mülakatına giren 18 kişiden ismini açıklamak istemeyen bir kişi kendisinden düşük puanlı kişinin önüne geçtiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu ve sınavın tekrar yapılmasını talep etti. İdari Mahkemenin yaptığı inceleme sonucunda sınavın tekrarlanmasına karar verildi. Daha önce 18 kişinin başvurduğu sınav aynı isimlerle bugün öğleden sonra tekrar yapılacak. Mülakat sınavı sonucuna göre 6 kişi İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı olarak göreve başlayacak.

ADAYLAR ÖFKELİ

İşçi alımında yaşanan bu durum adaylar arasında tedirginlik yarattı. İsmini açıklamak istemeyen adaylar, sınavda hak etmeyen kişilerin kazandığını belirterek, göz göre göre torpilin yapıldığını iddia ettiler. Adaylar mahkemenin adaletli karar verdiğini ifade ederek, sınava tekrar gireceklerini bildirdiler.

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...