Oto Galericiler Sitesi’nde son rötuşlar yapılıyor

28 Ağustos 2013 16:00

İçerisinde 56 dükkânı barındıran Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nde son rötuşlar yapılıyor. Açılışı 30 Ağustos 2013 Cuma günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılacak olan Oto Galericiler Alışveriş Merkezi’nde dayanıklı asfalt çalışmaları ile baskılı asfalt çalışmaları tamamlandı. Oto Galericiler Sitesi’nde son olarak peyzaj çalışmaları başta olmak üzere küçük rötuşlar yapılacak.

Oto Galericiler Çarşısı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Son çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Burada da küçük bir şehircilik çalışması gerçekleştirdik. Burası tarla olan bakir bir alandı. Bu alanı altyapısıyla birlikte tamamladık ve açılışını cuma günü Genel Başkanımız gerçekleştirecek. Buradaki çalışmalarımızı da kalıcı ve ileriye dönük olarak gerçekleştirdik. Daha önceleri bu tip çalışmalar önce yapılır ardından da eksiklikleri giderilirdi. Ancak biz bu tip bir çalışma gerçekleştirmiyoruz. Ciddi bir asfalt çalışması gerçekleştirdik, şimdi de peyzaj çalışmaları yapılıyor. Artık Oto Galericiler Sitemizin son rötuşları yapılıyor. Şehrimize bir site, oto galericiler alışveriş merkezi kurmuş olduk. Bu çalışmaları yaparken fonksiyonel olmasını düşünmüştük ve buna paralel olarak Türk mimarisi ile çağdaşlığı bir araya getirdik” dedi.

Oto Galericiler Sitesi’nin yapımı ile ilgili olarak ilk belediye başkanlığı döneminde adım attıklarını ancak çalışmaların kendisinden sonraki dönemde durduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, tekrar başkanlığa gelmesiyle birlikte çalışmaların devam ettirildiğini aktararak, “Çok şükür ki, sitemizi son haline getirdik” ifadesinde bulundu.

Oto Galericiler Sitesi’nin yıllarca kullanılabileceğini, uygulamanın çok fonksiyonlu olarak gerçekleştirildiğine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Gerek oto galericilerimize, gerekse halkımıza kullanım rahatlığı sunduk. Bu alanı 2009 yılında imara açmıştık. Bu alan kadar bir alan daha hemen sitemizin arkasında mevcut. Bir gün bu alan dar geldiğinde aynı şekilde oto galericiler sitemizin genişletilmesi mümkün olabilecek” şeklinde konuştu.

Amaçlarının Isparta’ya yaptıkları eserleri gösteriş amaçlı değil, ileriye dönük olarak planladıklarını da aktaran Günaydın, Türk Milleti’nin artık geleceği planlayarak yatırım yapması gerekliliğine dikkat çekti. ‘Isparta artık yap-bozdan vazgeçecektir’ diyen Başkan Günaydın, “Isparta altyapısı, üstyapısı ve diğer yatırımlarıyla yaşanabilir örnek bir şehir haline gelecektir. Şimdiden bu çalışmalarda Isparta halkımıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...