Eğirdir’de Su Şenliği Coşkusu

20 Ağustos 2013 16:01

Eğirdir Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği su şenliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eğirdir Limanı’nda yapılan şenlikler kapsamında ilk olarak amatör balıkçıların katıldığı oltayla balık tutma yarışması gerçekleşti.

Şenlikler daha sonra yüzme, yelken, sörf, elma toplama ve yağlı direk bayrak kapma yarışmalarıyla devam etti.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Eğirdir Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, İşadamı Mustafa Hubanoğlu, ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Su Şenlikleri kapsamında yarışmacılara ve yarışmaları seyretmeye gelen vatandaşlara Eğirdir Belediyesi tarafından pilav ve helva ikramında bulunuldu.

 Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaları izleyen vatandaşlar keyifli saatler geçirirken, yarışmacıların da heyecan ve mutlulukları yüzlerinden okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bu yıl 3.ssünü yaptığımız Su Şenliklerine katılan yarışmacılara ve saygıdeğer halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Her geçen yıl yapılan faaliyetlerimiz daha da renkli geçiyor. Tabiat harikası gölümüzde yaptığımız şenliğimiz her yıl düzenli olarak devam edecek. Geçen yıla oranla yarışmalara katılan vatandaşlarımızın sayısı bir hayli arttı. Önümüzdeki yıl daha çok katılımın olacağından eminim. Su Şenliklerine gösterilen ilgi ve alaka bizi çok memnun etti. Emeği geçen herkes teşekkür ediyoruz” dedi.

Su Şenliklerinde mehteran takımının gösteri de halkın büyük ilgisini çekti.

Su Şenlikleri kapsamında yapılan Yarışmalarda derece girenlerin isimleri şöyle;

36 kişinin katıldığı Balık Tutama Yarışması Süleyman Cesur (260 gr), Yaşar Bedir (215 gr), Hüseyin Paşa (160gr)

 41 kişinin katıldığı Yüzme Yarışları,

15 yaş altı bayan 1. Suna Çelik, 2. Suzan Çelik, 3. Hazal Polat 15 yaş altı erkek 1. Harun Kılınç, 2. Hasan Yaşar Palabıyık, 3. Emrah Derici 15 yaş üstü erkek 1. Merdan Çayır,  2.Oktay Yumak, 3. Kutluhan Korkmaz. 40 üstü erkek 1 Kerem Erten,  Muttalip Gülbudak. 40 Yaş üstü tek bayan Sedef Özçelik.

45 kişinin katıldığı Elma Toplama yarışları

15 yaş altı 1. Osman Aslantürk 46 adet, 2. Şaban Dede 42 adet, 3. iki kişi Ömer Kartal 24 adet, Harun Kılınç 24 adet, Büyük grup 1. Muttalip Gülbudak 104 adet, 2. Sefa Yıkılmaz 82 adet, 3. İzzet Yurdakul 74 adet.

45 kişinin katıldığı Yağlı Direk bayrak kapma yarışmasının şampiyonu geçen yılın da şampiyonu Şaban Deder oldu

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...