İşveren çalıştıracak eleman bulamayınca yatırımını başka illere kaydırmaya başladı!

19 Ağustos 2013 16:13

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, acı bir gerçeği Isparta kamuoyuyla paylaştı. İşverenlerin Isparta’da çalıştıracak işçi bulmadığı için mecburen yatırımlarını başka illere kaydırdığını ve Isparta’nın giderek güç kaybetmeye başladığını belirten Ergin, ‘’Bizler Isparta gelişsin diye çalışıyoruz ancak vatandaşlardan aynı duyarlılığı maalesef göremiyoruz’’ dedi.

Sınırlı sayıda yatırımlarıyla ayakta durmayı ve rakipleriyle mücadele etmeye çalışan Isparta kan kaybetmeye devam ediyor. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, şu anda özellikle Isparta’yı ayakta tutan, kereste, mermer, kazan imalatı gibi sektörlerde çalışacak işçi bulamadıklarını belirtti. İnsanların masa başı işlere rağbet etmesinden dolayı bu tür işlere sıcak bakmadığını ancak bunun sonuçlarının da çok ağır olduğunu ifade eden Ergin, şunları söyledi: ‘’En çok işçi ihtiyacımız kaynakçılık alanında. İşverenler Isparta’da işçi bulamadığı için farklı illere gitmeye başladılar. Kaynakçı bulamadığı için İzmir’e giden işveren var. Artık işçi bulabilecek, işleri yaptırabilecekleri yerlere gidiyorlar. Isparta’da bir merkezi olup da il dışında üretim tesisi açan işverenlerimiz var. Farklı yerlerde üretiyorlar Isparta’da satışını yapıyorlar. Isparta’da kaynakçılık alanında çalışacak kimseyi bulamıyoruz. Ispartalı böyle işlerde çalışmak istemiyor. Sanayimizi geliştireceksek insanlarımızın da çalışmasıyla bunu başarabiliriz.

İŞVEREN ISPARTA’YA BÜYÜK UMUTLARLA

GELİYOR ANCAK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYOR

Isparta, coğrafi konumu itibariyle de iyi bir yerde. Bu açıdan birçok yatırımcının dikkatini çekiyoruz. Ancak şehre gelecek yatırımcı çalışacak işçi bulabilir miyim diye düşünüyor. Herkes rahat iş arıyor. Hep temizlik işi için geliyorlar. Böyle işlerde çalışmak istiyorlar.

İşverenlerle sürekli irtibat halindeyiz. İl dışına çıkmayı düşünen çok sayıda işverenimiz var. İşbaşı Eğitim Programı var. Bu programda işçiye 650 TL’ye kadar maaşını biz veriyoruz. Ayrıca sağlık sigortasını yapıyoruz. Onlara bir meslek kazandırmayı hedefliyoruz. Mesleği de bu program sayesinde işverenin yanında öğreniyor. İşveren istediği gibi o kişiyi yetiştirebiliyor. Ancak bu program kapsamında dahi işçi bulamıyoruz. İşveren de bizim bulmamızı istiyor. Çünkü kendileri de bulamıyor.

İşveren Ispartalı çalışmıyor diyor. Sebebini sorduğumuzda işe başlayan bir kişi ertesi gün izin istemeye başlıyormuş. Sürekli olarak izin alıyorlarmış. İşveren de bu durumda verim alamadığını söylüyor. İşveren de bu yüzden artık vasıfsız işçi arıyor. Yeter ki ‘ben çalışacağım desin’ diyor. Ama ne yazık ki yok.’’

 

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...