Gökkubbe’de çevre tanzimi

6 Ağustos 2013 16:26

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark çalışmaları devam ediyor. İnşaat alanlarında yapılan çalışmaların yanı sıra 50 bin metrekarelik alanda da peyzaj çalışmaları başlatıldı. Çevre tanzimi kapsamında yağmur suyu altyapı çalışmaları, otomatik sulama sistemleri, aydınlatma kabloları çekiliyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla dekoratif asfalt dökümü ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

İnşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, binaların içi kadar dış mekânlarına da büyük önem verdiklerini söyledi. Günaydın, “Önemli bir altyapı çalışması yapmamız gerekiyor. Gökkubbe’de iç mekân kadar dış mekâna da büyük önem veriyoruz ve bu noktadaki çalışmalarımız devam ediyor. Burada birkaç maksadı da bir arada bulunduracak. Burası bu semtin ve Isparta’nın aynı zamanda bir sosyal aktivite mekânı olacak. Vatandaşlarımız buraya gelerek yürüyüşlerini yapabileceği bir park haline gelecek. Burası sadece aydan aya bir fuar yapılacak bir alan olarak görülmemeli. 365 gün kullanılabilecek bir mekân haline gelecek. Bu çalışmalarımızı tamamen kendi ekiplerimizle yapıyoruz” dedi.

Allah’ın izniyle Gökkubbe’nin en sağlıklı bir şekilde biteceğini dile getiren Başkan Günaydın, “Bu kara günün en kısa zamanda geçmesini istiyoruz. Isparta’nın onuru ve medarı iftarı olacak bir bina yapılmasını arzu ettik ancak bu olayı, cesareti fırsat, ganimet bilip çirkin sözler söyleniyor. Batırılmış bir belediyeyi biz burada kalkındırıyoruz. Bir milletvekili ‘Allah’ın değneği mi yok kafasına vuracak’ gibi lüzumsuz lakayt boş sözler söylüyor. O değneğin kime vurulacağını Allah bilir. Tüm belediyemiz, şantiyelerimiz ayakta çalışmalarımız devam ediyor. Bu tesislerimizin Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...