Tarihî Pınarpazarı Panayırı açıldı

5 Ağustos 2013 18:30

Her yıl gelenek halinde devam eden Tarihî Pınar Pazarı Panayırı 4 Ağustos Pazar günü başladı. 13 hafta devam edecek panayıra Eğirdir’in haricinde çevre il ve ilçelerden de katılanların fazlaca olması bekleniyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Pınarpazarı Panayırı için yapılan hazırlıkları ve çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşlara daha iyi imkanlar sunmayı arzuladıklarını belirtti.

Yaz aylarında serinlemek için Antalya’dan Eğirdir’e gelenlerin uğrak yeri olan Pınarpazarı, Belediye tarafından temizleniyor, ağaçları budanıyor, çayırları sulanıyor ve gerekli bakımları yapılıyor.

Başkan Özmeral ile buluşan Antalya’dan gelen Yörükler, Belediye’nin çalışmalarından, hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, “Başkanım, bizler seni çok seviyoruz. Güzel hizmetler veriyorsun. Yapılan işleri bizzat takibediyorsun ve bizlere karşı samimi davranıyorsun. Önceden su makbuzlarımız çok kabarıktı şimdi neredeyse üçte biri geliyor. Sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Yapılan şu yollar çok güzel oluyor. Camimiz için erkekler ve kadınlara ait bir tuvalet yapılırsa inanın sizi hiç unutmayacağız. Allah size güç, kuvvet versin. Size hep dua ediyoruz. Allah senden razı olsun” dediler.

Başkan Özmeral, “Gördüğünüz gibi camimize doğru yol yapıyoruz. Etrafını da güzelleştiriyoruz. Yerleri suluyoruz, temizliyoruz. Camimizin önünü tozdan topraktan kurtarıyoruz. Fen İşleri ekibimizle geldik, yeni yapılacak tuvalet yeri tesbit edildi, pissu kanalizasyon giderlerinin uzaktaki ana hatta bağlanmasını sağlayacağız. Sabırla beklediniz, nasip bu günmüş. Biz samimiyiz. Verdiğimiz sözü yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu işleri birileri söylediği için değil, gerçekten ihtiyaç olduğu için yapıyoruz. Güzellikler hepimizin olsun” diyerek etraftakileri sevindirdi.

Hayvan kesimhanesinin de hazırlandığını belirten Başkan Özmeral, “Pınarpazarı’na ne kadar hizmet edilse azdır. En az 700 yıllık bir geçmişi olan Pınzarpazarı bizim için çok önemlidir. Çevre il ve ilçelerden panayırın açılmasını sabırsızlıkla bekleyenler var. Bölgenin en büyük pazarı niteliğini hâlâ koruyor. Önceki yıllarda işgal ettiğimiz başkalarının tapulu arazilerinin üzerinde yapılan hayvan alım satımlarını artık, tapusunu aldığımız kendimize ait yerde yapacağız. Pınarpazarı Panayırı’nın bereketli olmasını Cenâb-ı Allah’dan diliyorum” açıklamasını yaptı.

Pınarpzarı’nda yapılan yeni kilitli taş parkeli yolda çocuklar bisiklet binmeye başladılar. Çocuklar Başkan Özmeral’e teşekkür ettiler.

 

 

Bu haber 841 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...