“Belediye doğmamış çocuğu borçlandırıyor!”

31 Temmuz 2013 15:52

AK Parti ile MHP arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, bir süre önce Belediyeyi AK Parti’den devralırken 150 milyon TL borçla devraldıklarını iddia etmesi üzerine eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, konuya açıklık getirdi.

“İSPATLAYAMAZSANIZ NAMERTSİNİZ”

Pala’ya “Günaydın’ın muhasebe elemanı!” diyerek hitap eden Balaman, “Delikanlı gibi belgeleriyle açıkla 150 milyon borcu” diye konuştu. Ramazan Pala’nın aylık bin 500 TL’ye makam aracı kiraladığını belirten Hasan Balaman şunları söyledi, “Evet Sayın Günaydın; İspatlamazsan namertsin. Bunları belgeleriyle birlikte açıklamak zorundasın. Yine size sordum, bana belediyeyi 2004 yılının mart ayında devrederken kaç trilyon borçla devrettiniz? Bunu da söylemeniz lazım Sayın Günaydın ve şunu da söylemeniz lazım; Şu anda belediyenin mevcut borcu ne kadardır? Sizin bir tane muhasebe elemanı gibi çalışan bir çalışanınız var, ismi Ramazan Pala ben ona maaşlı muhasebe elemanı diyorum aynen öyle. Sayın Palaya da soruyorum Sayın Pala; Siz 150 trilyon borçtan bahsediyorsanız o zaman delikanlıca belgeleriyle birlikte açıklayacaksınız ve altında da imzanız olacak. Hesap İşleri Müdürünüz, ilgili başkan yardımcınız ve başkanınızın imzasıyla birlikte bu üç konuyu açıklayacaksınız.

İŞTE O SORULAR

1-Devraldığınız zaman kaç trilyon borçla devraldınız?

2-Sizler 2004 yılında belediyeyi bana devrederken kaç trilyon borçla devrettiniz?

3-Şu anda belediyenin kaç trilyon borcu var? Ben size söyleyeyim 100 trilyonun üzerine çıkacaksınız. Bunları söylemek zorundasınız ve bu borçlar nereyedir?

BEN TÜCCAR ZİHNİYETLİ BİR ADAMIM

Bunların ayrıntılarını da belirtmek zorundasınız Sayın Günaydın, Sayın Pala. Belediyede başkanın bineceği makam aracı bile yoktu diyorsunuz. El insaf yahu. Evet benim bindiğim makam aracım vardı, ben tüccar zihniyetinde bir adamım. Ayda bin 500 TL’ye makam aracı kiraladık. Artık bırakın Türkiye'yi Dünya özelleşmeye giderken, sizler hala farklı bir zihniyetin içerisindesiniz. Tüm bakımları sigorta kasko giderleri de kiralayan şirkete ait belediyeye hiçbir maliyeti yok, peki bu arabayı kaç yıl kullanacaksınız?

ŞU AN BİNDİĞİN ARABAYI KAÇ TL’YE ALDIN SAYIN GÜNAYDIN?

5 yıl kullandığınızı varsayın, 5 yılda yapacağı 60-70 milyar paradır. Siz şuan bindiğiniz makam aracını kaç paraya aldınız Sayın Günaydın? Kendi ifadenizle 350 bin TL’lik bir rakama aldığınızı söylediniz, hatta orada bazı alavere dalaverelerde yaptınız. Bunları bizler ikaz ederek düzelttirdik, bunları açmama gerek yok. 350 bin TL’yi siz kaç yılda amorti ettireceksiniz? O arabaya kaç yıl binilecek? 10 yıl binseniz benim kiralama sistemimle 180 milyar yapar. Peki, geriye kalan parası ne olacak on yıl binmenizde mümkün değil zaten.”

115 ARACI HANGİ KAYNAKTAN ALDINIZ?

Öte yandan MHP Merkez İlçe Başkanı Pala’ya yüklenen Balaman, “Günaydın'ın muhasebe elemanı Ramazan Pala, bu 115 tane aracı hangi kaynaktan aldınız? İller Bankasından kaç trilyon kredi alarak yani belediyeyi borçlandırarak şu anda daha doğmamış çocuğa trilyonlarca borç yükleyerek bir kredi kullandınız mı? Evet, kullandınız bunu da söyleyeyim ama bu miktarı söylemek zorundasınız. Bu araçları almak için kaç trilyon kredi aldınız? Kaç adet aracınızı öz kaynakla yani belediyenin kendi parasıyla aldınız? Sayın Pala, Sayın Günaydın bunlar için iller Bankasından kredi kullandınız ya bitene kadar kaç trilyon kredi faizi ödenecek?

KENDİNİZİ UYANIK ZANNETMEYİN!

Kendinizi o kadar uyanık zannetmeyin Sayın Günaydın, Sayın Pala. Yine diyorsunuz ki; ponzalar satıldı. Sözleşmeler elinizde bakın satılmış mı yoksa toptan ponza satışı mı yapılmış? Hiçbir ruhsat devri olmuş mu? Ona bakın bunları açıklamak zorundasınız. Eğer açıklamazsanız namertsiniz Sayın Pala, Sayın Günaydın” şeklinde konuştu.

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...