“Mimari fantezilerini bırak artık!”

30 Temmuz 2013 15:47

AK Parti İl Başkanı Uzaktaş, daha öncede yaptığı açıklamalarla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı defalarca uyardığını ancak mimari fantezilerinden bir türlü vazgeçmediğini ileri sürdü. Uzaktaş, “Biliyorsunuz ki bir süre önce de Etnografya Halı ve Kilim Müzesi inşaatı çökmüştü. Bu gereksiz yapılar nedeniyle Isparta Belediyesini İller Bankasına borçlandırıyor. Yapılan eserler ise teker teker çöküyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, uzun süren sessizliğini bozdu ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Gökkube Fuar Alanın geçtiğimiz pazar günü çökmesinin ardından “Başkan Günaydın’ın şaheserleri teker teker çöküyor” yorumunu getiren Uzaktaş, “Bundan bir kaç ay önce ben basın aracığıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın mimari fantezilerini bırakması yönünde uyarmıştım” dedi.

“KÜÇÜK PRİMLERİN PEŞİNDE”

Öte yandan Ispartalının Sayın Ziya Günaydın’ın mimari fantezilerini gerçekleştirmek için İller bankasına borçlandığını ifade eden Uzaktaş, “Proje kapsamında yapılan bir yol. Sav’dan başlayıp Havaalanına kadar yapılan bir yol. Başkanımız açıklama yapmadan 4-5 gün önce buranın ihalesinin yapıldığı biliniyor. Ama Sayın Başkanımızın açıklaması konuyla alakası yok. Sayın Başkanımız da bu yolun yapılacağını biliyor. ‘Ben açıklama yaptım ondan sonra yolu yaptılar’ gibi prim peşinde. ‘Bana versinler ben yaparım’ diyor. O yolu yapacak halin yok! Sayın Başkanımız ‘Zengin bir belediyeyiz. Çok paramız var’ diyordu. Çatır çatır İller Bankasına borçlandırıyor ve kendi mimari fantezilerini gerçekleştiriyor. İşin kalitesi de ortada, dökülen asfaltın görüntüsü de. Dökülen asfaltla ilgili şunu söyleyeyim; Isparta belediyesinin döktüğü asfaltın 3 katı dökülüyor çevre yoluna. Ama biz demiyoruz ki 60 yıl dayanır diye” şeklinde konuştu.

KAPALI PAZARIN ALTINDA ISLANIYORLAR

Diğer taraftan Davraz Mahallesi’ne yapılan Kapalı Pazar Yeriyle ilgili de Başkan Günaydın’a yüklenen Uzaktaş, “Yeni Köy Garajı’nın oraya ben oraya pazar demiyorum kapalı alan yapıldı. O pazarın altında esnaf çadır kuruyor. Yağmurdan ve sıcaktan korunmak için. Burası Ziya Günaydın’ın şaheser mimarilerinden biri! Gökçay girişindeki esere de şaheser diyor ve ciddi paralar harcanıyor. Büyütüyor, abartıyor... Ispartalının gözünden bir şeyler kaçırıyorlar. “Isparta Belediyesini kurtardık” diyorlar. Hani nerde kurtardınız? Yapılan işlerde borçlanarak yapılıyor. Seçim öncesi makyaj yapıyor aklı sıra. Bizimle de uğraşmayı bıraksın” diye konuştu.

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...