SDÜ Su Ürünleri Fakültesi’ni yine tercih eden olmadı!

30 Temmuz 2013 15:43

SDÜ Su Ürünleri Fakültesi’ni hiçbir öğrencinin tercih etmemesi yetkilileri harekete geçirmişti. Bölümü seçecek öğrenciye işadamlarının katkılarıyla 110 ay boyunca 200 TL karşılıksız burs verileceği kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak geçtiğimiz gün belli olan tercihlerde SDÜ Su Ürünleri Fakültesi’ni sadece 1 öğrencinin tercih ettiği ortaya çıktı.

SDÜ’nün dört yıllık lisans eğitimi veren Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi 2013 yerleştirme sonuçlarında yine istenileni veremedi. ÖSYM’nin merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans programları tablosuna göre, 26 kontenjanın ayrıldığı MF-2 puanına göre öğrenci alan bölümü sadece 1 aday tercih etti. 1984'den bu yana öğretime devam eden bölüm son yıllarda tercih edilmemesiyle gündeme gelmiş hatta bölümün ilk iki yıllık süreçte öğretiminin merkez kampüste yapılması kararlaştırılmıştı. Geçtiğimiz aylarda bölümün tercih edilirliğini artırmak için burs kampanyası düzenlenmiş, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya,  bu akademik yılda fakülteyi tercih eden tüm öğrencilere 10 ay boyunca 200 lira burs sağlanacağını açıklamıştı.

İŞ GARANTİSİ BİLE VERİLMİŞTİ!

Kendilerinin heyecanlı öğrencileri sektöre kazandırmak istediklerini ifade eden Çetinkaya, “Kampanya ile bu heyecana sahip ancak ekonomik gücü olmayan öğrencilerimize maddi destek sağlamayı düşünüyoruz. Burs, tamamen karşılıksızdır. Maddi gücü olmayan öğrencilerimize can suyu sağlıyoruz. Su ürünleri sektörü Türkiye'nin en hızlı büyüyen tarım sektörüdür. Sektörün de bu öğrencilere ihtiyacı var” açıklamasında bulunmuştu. 

FAKÜLTELERİN YÜZDE 91’İ MYO’LARIN İSE YÜZDE 80’İ DOLDU

Öte yandan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından SDÜ'ye verilen 19 bin 23 kontenjandan 15 bin 413'ünün ilk yerleştirmede dolduğu belirtildi. Doluluk oranlarının fakültelerde yüzde 91.13, yüksek okullarda ise yüzde 80 olduğu bildirildi. Üniversite tercihlerinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinin kontenjanları yüzde 100 oranında tercih edilirken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kontenjanı yüzde 94.66, Fen-Edebiyat Fakültesinin kontenjanı yüzde 91. 52, Teknoloji Fakültesi kontenjanı yüzde 86.93, Mühendislik Fakültesinin kontenjanı yüzde 82.49, Orman Fakültesinin kontenjanı yüzde 74.89, Ziraat Fakültesinin kontenjanı ise yüzde 69.21 oranında doldu. Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu ile Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun kontenjanları da yüzde 100 oranlarında doldu."

 

 

Bu haber 1041 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...