Tek Müdür, 13 İlçe…

29 Temmuz 2013 15:42

İl Kadastro Müdürü Şeref Özata, 2011 yılında değişen teşkilat kanunu nedeniyle Isparta’da bulunan 4 müdürlüğün kapatılarak teke düşürüldüğünü söyledi. Durum böyle olunca ilçelerdeki vatandaşlar bile tek bir evrak ya da işlem için bile Isparta merkeze gelmesi gerektiğini ancak inisiyatif kullanarak ve kanunu karşılarına alarak en küçük şefliklerin bile açık kalmasını sağladıklarını belirten Özata vatandaşın işinin aksamasını önlediklerini açıkladı.

İl Kadastro Müdürü Şeref Özata, yeni teşkilat kanunun ile kurumlarında yaşanan yeniliklerini kendilerini zaman zaman çok zorladığını söyledi. Özellikle Tapu ve Kadastro’nun ayrılmasından sonra hem vatandaşların hem de kendilerini sıkıntı yaşadığını belirten Özata, ‘’2011 yılında bizim teşkilat kanunumuz değişti. Önceden Isparta’da 4 müdürlük veriyordu. Isparta Kadastro Müdürlüğü sadece Isparta, Atabey ve Gönen’e hizmet veriyordu. Ben daha önce Senirkent Kadastro Müdürüydüm. Sadece Senirkent, Uluborlu ve Keçiborlu’dan sorumluyduk. Müdürlükler sorumlu oldukları bölgeleri yönetiyordu. Onun dışındaki yerlere karışamıyorlardı. Eğirdir’de müdürlüğümüz vardı. Orası da Aksu ve Sütçüleri yönetiyordu. Yalvaç müdürlüğü ise Yalvaç, Şarkîkaraağaç, Gelendost ve Yenişarbademli’den sorumluydu. Isparta’yı 4 müdürlük yönetiyordu. Ancak bu müdürlükler kapatıldı. Isparta merkezde tek bir müdürlük kuruldu’’ dedi.

VATANDAŞIMIZI DÜŞÜNDÜK

Kanunun ‘İllerde Kadastro Müdürlükleri kurulur’ dediğini ancak ‘ilçelerde şeflik ya da şube olur’ demediğini bildiren Özata, ‘’Böyle olunca tüm ilçeleri buraya getirmemiz gerekiyordu. Bu da vatandaşımız için ayrı bir zaman kaybı ve külfet olacaktı. Biz de genel müdürlüğümüz olarak bir karar aldık. Birimlerin yerinde kalmasını sağladık. En küçük şefliğimizi bile kapatmadık. Adımıza her türlü yetkiyi onlara verdik. Her ilçede arşivimiz ve odamız var. Eskiden Isparta’yı 4 müdürlük yönetiyordu. Şimdi tek müdür 13 yeri yönetiyor. Kanunda olmadığı için bize müdür yardımcısı da verilmedi. Bu yönden de tek başımıza yönetmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

KADASTRO VE TAPU AYNI BİNADA HİZMET VERECEK

Öte yandan bir lojmanda 3 müdürlüğün hizmet vermeye çalıştığını ve bunun yetersiz kaldığını belirten Özata, ‘’Tapuyla kadastro aynı yerde olmayınca vatandaşa da ekstra zahmet ve külfet oluyor. Aynı yerde olsak tüm işlemler daha hızlı olur. Bize ait bir yer olsun diye çok uğraştık. 2 yıldır hazineye ait birçok parselin üzerinde çalıştık. Kiminin alanı küçük geldi, kimisinin imar planı yeterli gelmedi. Uzun süre bize uygun bir yer bulamadık. Sonunda Valimizin de destekleri ile bir yer tahsisi yapıldı nihayet. Gümrük Müdürlüğü’nün altından 1.5 dönümlük bir yer ayrıldı bize. Orada yaklaşık 3 bin metrekarelik bir inşaat alanı çıkar. Yaklaşık 5 katlı bir bina inşa edebiliriz diye düşünüyoruz. Böyle bir bina da Tapu ve Kadastro’ya rahat rahat uzun yıllar yeter. Genel müdürlüğümüzce bu bina için bütçe ayrılmış durumda. Aslında genel müdürlük 2 yıl önce bütçe verdi ancak arsa bulamamıştık. Şuanda proje aşamasındayız. Zemin etütleri yapılıyor. Eylül 2013’te inşaatın temeli atılacak. Bir sonraki sene de inşaat bitmiş olur.

ISPARTA İÇİN BÜYÜK BİRŞEY OLUR

Kısa bir sürede inşaat biterse Isparta için çok büyük bir hizmet olur. Kendi binanız olduğu zaman her şeyi ona göre yapacaksınız. Şimdiki mevcut binamız mecburiyetten verilmiş bir yer. Eskiden lojman olarak kullanılıyormuş. 3 dairesinde hizmet veriyoruz. Binada toplam 6 daire var. Bizim dışımızda 2 dairede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve 1 dairede de Ticaret İl Müdürlüğü görev yapıyor. Dolayısıyla burada malzememiz ve altyapımız yetersiz. Ayrıca personelimize de bu bina yetmiyor’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...