Isparta’ya bağlanmak isteyen isteyene

5 Eylül 2012 19:00

Isparta’ya bağlanan Afyonkarahisar’ın İncesu Kasabasının ardından bağlanmak isteyen Dinar ilçesine bağlı olan Çapalı Köyünden sonra şimdi de Burdur'a bağlı Günalan köyü, Isparta'ya bağlanmak istedi.

Komşumuz Burdur’a bağlı Günalan köyündeki 8 kilometrelik bozuk yolun onarılmamasını protesto eden Burdur'a bağlı Günalan köyü halkı, Isparta'ya bağlanmak istiyor.

Günalan köyünden 20 kişilik bir grup, köy girişinde toplanarak, bozuk olan köy yolunun onarılmamasını protesto etti ve köy girişine ''Dikkat yavaş, bozuk yol8 kilometre. Her hafta müracaat edildiği halde yapılmamaktadır. Bilgilerinize'' yazılı pankart astı.

Günalan Köyü Muhtarı Hayrettin Ayar, yaptığı açıklamada, yolun 8 kilometrelik bölümünde çok sayıda çukur ve kasisler olduğunu söyledi. Yoldaki bozuklukların onarılmaması nedeniyle sağlıklı ulaşımın yapılamadığını ifade eden Ayar, ''Bölgede fasulye üretimi yapılıyor. Her gün bu yolu yüzlerce çiftçi ve işçi kullanıyor, yaklaşık bin araç bu yoldan geçiyor. Ama yolun bozuk olması ulaşımı engelliyor'' dedi.

Yolun onarılması için yetkilileri defalarca müracaat ettiklerini anlatan Ayar, ancak dikkate alınmadıklarını bildirdi. Yetkililere seslenen Muhtar Ayar, ''Burdur'da ilgili kurumlara sürekli başvurduk ama sonuç alamadık. Köy halkı olarak Isparta'ya bağlanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bu haber 2496 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...