Çadırda Kur’an ziyafeti

27 Temmuz 2013 13:20

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getiriline Ramazan Ayı özel çadır eğlence programı 17. Gününü tamamladı.

Çadır programının 17. Gününe dünya birincisi hafızlar damgasını vurdu. Çeşitli zamanlarda ülkeler arası Kur’an Okuma yarışmasında dünya birincisi olan üç hafız bugün izleyicilere güzel bir Kur’an ziyafeti sundu.

Program yine bildik sahnelerle devam etti. Yine çadır ilk perdesini çocuklar için açtı. Çocuklar arası eğlence ve animasyon gösterileri ve çocuk ödülleri 17. Günde de kendine yer buldu. Daha sonra ilahi sanatçısı Mehmet Arıcı derlediği ilahilerden bir kesit okudu. Her zaman olduğu gibi Annem ilahisi yine izleyicileri ağlattı. Mehmet Arıcı’ın söylediği ilahi sonrası sahne hafızlara verildi. Dünya birincisi hafızlardan ilk Kur’an okuyan Mısırlı Mustafa Cudi oldu. Daha sonra Dünya birinciliğini Türkiye’ye getiren Ahmet Karalı kendine has üslup ile aşır okudu. İnce sesi ve özel sesi ile gerçekten Kur’an ziyafeti veren Güney Afrikalı Abdurahman Sadien mikrofonu eline aldı. Derin bir sessizlikle izlenen program aynı sesizlikle tamamlandı. Kur’an’dan sonra Ahmet Karalı’nın yaptığı dua ile program sona erdi.

 

Bu haber 579 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...