SDÜ Lazer Eritme Cihazı aldı

26 Temmuz 2013 15:33

SDÜ Yenilikçi Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi kapsamında CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne dünyada sayılı üniversitelerde ve firmalarda bulunan Lazer Destekli Direkt Metal İmalat ve Prototip Laboratuvarı kuruluyor. Laboratuvar bünyesine kazandırılan ve 21. yüzyılın imalat teknolojisine önderlik eden bir özelliğe sahip olan Lazer Eritme Cihazı, katma değeri yüksek birçok sektöre hitap edebilecek. İnovatif tasarım ve ürünlerin üretilmesi de mümkün olacak.

SDÜ’de oluşturulmaya çalışılan Mükemmeliyet Merkezi’ne bölgede hatta Türkiye’de olmayan Lazer eritme Cihazı kazandırıldı. Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mükemmeliyet Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Osman İpek, bu cihazın sağlık sektöründen enerji ve savunma sanayine yönelik tüm önemli, nitelikli ürünlerin üretilebileceği önemli bir teknoloji olduğunu söyledi. Bu cihazı dışarıdan sağlık sektöründen haber alıp ziyaret amaçları görmek isteyenlerin olduğun belirten İpek, “Yaklaşık 1,5 milyon TL’lik bir cihaz. Bu cihazı lazer eritme cihazı olarak tanımlıyoruz. Toz metalden nitelikli sağlık gereçleri, enerji ekipmanları ve savunma sanayiyle alakalı ekipmanlar ile üretimi ve tasarımı zor olan ürünlerin üretilebildiği bir cihaz” dedi.

BÖLGENİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN MÜKEMMELİYET MERKEZİ OLACAĞIZ

Öte yandan SDÜ’yü bilim ve teknoloji üssü haline getirmekte kararlı olduklarını daha önce de defalarca dile getirdiklerini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Isparta ve SDÜ olarak çok başarılı işlere imza atacaklarını belirtti. Bu düşüncelerinde kararlı olduklarını bildiren İbicioğlu, “Isparta ve ülke sevdası da bunu gerektirir” dedi. İlerleyen zamanlarda SDÜ’yü yeni teknolojilerle de donatacaklarını ifade eden İbicioğlu, “Isparta ve ülkemiz için beklediğimiz sıçramayı yapabileceğiz Mükemmeliyet Merkezi’nin hem üniversite-sanayi işbirliğinde hem de üniversitenin teknik anlamda akademik liderlik yapmasında çok önemli bir işlev göreceğini düşünüyoruz” dedi.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Üniversiteye kazandırılan yeni cihazla ilgili de açıklamada bulunan Rektör İbicioğlu, “Bu düşüncenin uzantısı olarak ‘Isparta ve ülkemiz neyle kalkınabilir?’ dediğimizde bilgi yoğunluklu teknolojilerle kalkınabilir. Teknolojiyi hayatın her evresine sokup, hayatın her evresinde katma değer ürettiğimiz takdirde bir takım gelişmiş ülke ve firmalarla aramızdaki boşlukları hızlı bir şekilde giderebiliriz diye düşünüyoruz. Bu alınan cihazla bir takım metalik tozlardan enstrümanların üretilmesi ve hayatın her alanına ilişkin özellikle mikro teknolojilerin kullanılması gereken yerlerde bilgi yoğunluklu teknolojilerin, kısaca maddenin bir cisme dönüştürülmesine yönelik her türlü aletin üretilmesinde kullanılabilecek bir cihaz. SDÜ açısından bunlar bizim bir yönüyle başlangıçlarımız diyebiliriz. Bu merkez inşaatı bittiğinde, bu cihazların sayısı arttığında, böyle kompleksler ortaya çıkmaya başladığında bunun türevi olan bir takım uygulama ve teknoloji ile aletler de buraya getirilmiş olacak. İnşallah bölgenin değil Türkiye’nin Mükemmeliyet Merkezi haline geleceğiz. Bu makinenin alınması bir başlangıç teşkil ediyor. Bizi izlemeye devam edin” şeklinde konuştu. 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...