“Afet olayından bile maalesef iktidar partisi siyaset yapmaya çalışmıştır”

25 Temmuz 2013 15:39

Isparta Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'li Hasan Balaman'dan alan Başkan Günaydın'ın sel felaketinin ardından yaptığı açıklamaları "Ben Belediye Başkanlığı görevimi yapamıyorum. Birileri gelsin yapsın’ demekle eş anlamlıdır" diyerek eleştiren AK Parti Milletvekili Recep Özel'e MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala'dan cevap geldi. MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala; AK Parti'yi beceriksizlikle suçladı.

Pala’nın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan ve son 35 yılın metre kareye en çok yağışın düştüğü afet olayından bile maalesef iktidar partisi siyaset yapmaya çalışmıştır.  İlimiz AKP milletvekilleri sanki ISPARTA bir afet yaşamamış gibi yaptığımız çalışmaları halkımızın nazarında kötülemek için Belediyemize çok çirkin ithamlarla saldırmışlardır.

Bugün çok şükür ki ilimizde yaşanan bu afet karşısında can kaybı yaşanmamış ise bu öncelikle şükretmemiz gereken bir konudur, bugüne kadar iç ara vermeden alt yapı çalışmalarına imkânsızlıklara rağmen devam eden ve ilimizde bine yakın evin su altında kalmasına engel olan çalışmaları yürüten bir belediye ve belediye başkanına geçmiş olsun deyip yardım etmek yerine olayı siyasete dökmüşler ve bu afetten bile medet umar hale gelmişlerdir.                           

Bu  siyaseten AKP’ye bir şeyler kazandırabilir ama Isparta bu olayı ve bu olay karşısında adeta “iyiki oldu da bizde söyleyecek bir şeyler bulduk.” der gibi davranan AKP Milletvekillerine bir şey kazandırmaz. Çünkü halkımız bu tür davranışlara pirim vermemektedir.

Özellikle Sayın Özel’i de ,”Ben Belediye Başkanlığı görevimi yapamıyorum. Birileri gelsin yapsın’ demekle eş anlamlıdır.” Sözlerinden dolayı kınıyorum.

Sayın Özel’in deyimi ile “birileri” dediği yani  MHP’li  “Isparta Belediyesi”, ve onun belediye başkanıdır. Belediye Başkanımız o makama AKP’nin beceriksiz yönetiminin ve esnafımıza yaptığı zulümlerin neticesinde halk iradesiyle geldi. Önce demokrasiye saygılı olmamız gerekiyor.

Peki halkımız bu tercihini neden MHP’ den yana koydu bunun analizini hep birlikte yapalım ve Recep özel’in de merakını giderip Isparta Belediyesinin neler yaptığını birkaç örnekle anlatalım. 

Belediye Başkanlığını MHP’nin kazanmasıyla;

*150 milyon lira borçla karşılaşıldı. Bu borçlar ödenebilir hale getirilip belediye icralardan kurtuldu.

*Mhp, Belediye Başkanlığını kazandığında , belediyede makam aracı dahi yoktu. (belediyenin araçlarının tamamı kiralama yöntemi ile yapılıyordu. Buna karşılık yıllık 1.200.000 lira ödeniyordu)

*Belediye şirketleri çalışamaz durumdaydı. Fabrikalar satılmış ve kapılarına kilit vurulmuştu. Ispartalının maden sahaları 30 yıllığına özel bir firmaya verilmişti.

*ISBAŞ Bimsblok Fabrikası hukuki süreçler tamamlanarak  geri alındı.

*Kiralık araçların tamamını göndererek belediyemiz öz kaynaklarından makine parkımıza 115 adet iş makinesi, kamyon, kamyonet ve benzeri Isparta halkının hizmetine sunuldu.  

*Bir diğer fabrikamız olan doğal taş kesme  fabrikamız ek 2 adet daha taş kesme bıçakları daha kurarak kapasitesini artırdık. Kesmiş olduğumuz doğal andezit taşlarımızı yurdumuzun değişik illerine ve hatta yurt dışına gönderiyoruz.

* ilimize daha iyi hizmet yapabilmek adına “asfalt üretim fabrikası” kuruldu. (Maliyeti 1 milyon 700 bin lira)

*Daha yeşil sağlıklı ve rahat nefes alabilme adına şehrimizin her tarafına 630 bin adet ağaç dikilmiştir

**Şehrimiz insanı daha rahat nefes alması ve temiz havada dolaşabilmesi için bölgenin en büyük kömür analiz laboratuarını kurduk. Maliyeti 400 bin lira. Laboratuar 1 yılda personel giderleri ile birlikte kendisini amorti etmiştir.

**Davraz Mahallesinde 9000 metrekarekapalı alanda Pazar yeri kuruldu. (İhale bedeli 2 milyon 142 bin 820 lira)

** Gökkubbe Ulusal Kongre, Sergi, Konferans ve Pazaryeri inşaatının ihalesi 17 Ekim 2012 tarihinde yapıldı.Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Aynı zamanda 9 bin metrekare otoparkı olacak şekilde inşa edilmektedir.(İhale bedeli 5 milyon 975 bin 995 lira)

**Etnografya Halı Kilim Müzesi 15 Ekim 2012 tarihinde inşaatına başlandı. 3200 adet halı, kilim gibi kültürümüzü yansıtan objeler buralarda geçmişimiz geleceğimize ışık tutacak.

** Belediyemiz, Ahşap ağaç oymacılığı el sanatları kursları açarak “kündekari sanatını” canlandırarak gülün ve Isparta’nın tanıtımını daha aktif bir şekilde tanıtmaya başlamıştır.

Yapılan ürünlerin pazarlanması için 1 adet satış mağazası açılmıştır.

Bu eserler Isparta’nın ve Ispartalının eserleridir.

Saygılarımla..”

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...