Açık ve kapalı yöntemi birleştirdiler ameliyat süresini yarı yarıya azalttılar

24 Temmuz 2013 15:58

Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun ile Kulak-Burun- Boğaz Uzmanı Gökhan Sandal bir ekip oluşturarak gözyaşı kanal tıkanıklığı şikâyetiyle hastaneye başvuran Rukiye Çakır’ı 20 dakikada sağlığına kavuşturdular. Kendilerine özgü bir teknikle ameliyatı gerçekleştiren uzmanlar “Artık bu ameliyat Isparta’da yapılıyor” dedi.

Devlet Hastanesi uzmanları kendilerine özgü bir teknikle yaptıkları ameliyatla Isparta’da ilki gerçekleştirdi. 72 yaşındaki Rukiye Çakır’ın gözyaşı kanal tıkanıklığı şikâyetiyle kendilerine başvurduğunu ve hemen ameliyata aldıklarını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun ile Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Gökhan Sandal, operasyonun 20 dakikada bittiğini söyledi.

GÖZÜM KAPANIYORDU, KANLANIYORDU, ŞİŞİYORDU

Gözünün devamlı yaşardığını ve artık dayanılmaz bir seviyeye geldiğini belirten hasta Rukiye Çakır, “Beni çok rahatsız ediyordu. Sol gözümde oluyordu. Dışarıya çıktım mı gözüm şişiyordu, kanlanıyordu, yaşarıyordu. Bir ara gözüm kapandı şişlikten. Gözüm yaşarınca görmede de zorluk çekmeye başladım. Ameliyat sonrası gözümdeki problem geçti” dedi.

Gerçekleştirilen bu ameliyatın hem açık hem de kapalı yapılabildiğini belirten Göz Hastalıkları uzmanı Özgür Uzun, “Açık ameliyatın başarı oranı daha yüksek. Kapalı ameliyatta ise ameliyat sonrası uyum fazla. Kozmetik problemleri en aza indiriyoruz” dedi.

İLK DEFA BÖYLE BİR AMELİYATTA BU TEKNİĞİ KULLANDIK

Açık ve kapalı ameliyatın avantajlarını birleştirdiklerini ve bu sayede başarıyı yakaladıklarını aktaran Uzun, “Teyzemizin gözünde yaşarma şikâyeti vardı. Kendine ameliyat önerdik. Gözyaşı kanal tıkanıklığı ameliyatımız 3 çeşit yapılıyor. Sorumluluğu yüksek bir ameliyat. Bu yüzden kulak-burun-boğaz doktoru arkadaşlarımızla birlikte ilk defa kapalı ve açık yöntemi birleştirerek bir ameliyat gerçekleştirdik. Açık yöntem daha başarılı bir yöntem, kapalı yöntem ise nüks oranı düşük ve yara izi olmuyor. Biz ikisini de birleştirerek ikisinin de avantajlarından faydalandık. Bu hastalık sık görünüyor aslında ama şikâyet bakımından insanlar doktora fazla gelmiyor. Kadınlarda daha fazla görülüyor ve her yaşta görülebilir. Tedavisi de ameliyat. Hastanemizde bu tekniği ilk defa uyguladık. Türkiye’de birkaç yerde örnekleri var. Başarılı bir sonuç aldık” diye konuştu.

40 Dakikalık Ameliyatı 20 Dakikada Bitirdik

Öte yandan kulak-burun-boğaz Uzmanı Gökhan Sandal ise Isparta’da ilk kez bu tekniğin kullanıldığına dikkat çekti. Gözyaşı kanalı tıkanıklığını iki yöntemle açmayı başardıklarını bildiren Sandal, “Çok az kanamayla, doku travması olmadan, ameliyat süresini çok kısalttık. Normalde 40 dakika süren ameliyatı 20 dakikada bitirmiş olduk. Burada vurgulanması gereken, bu ameliyat artık Isparta’da yapılıyor olması. Yani İstanbul ve Ankara’ya gidiyordu buradaki çoğu insan. Artık gitmeyecekler ve ilimizde olacaktır. Dünyada uygulanan bir tekniği biz kendimizce biraz daha geliştirdik ve değiştirdik ameliyatta uyguluyoruz ve süreyi yarı yarıya azaltıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1193 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...