Yeşilada’ya yapılan yollar yeni bir çehre kazandırdı

24 Temmuz 2013 15:50

Eğirdir Belediyesi, turizmin merkezi sayılan Yeşilada Mahallesinde unutulmuş, yok olmuş, bakılmamış yolları, meydanları ortaya çıkararak Yeşilada’ya yeni bir zenginlik kazandırdı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Yeşilada’nın çok kıymetli bir hazine olduğunu ve bilhassa yabancıların uğrak yeri haline geldiğini belirtirken ilçede ikâmet edenlerin fırsat buldukça Yeşilada’ya aileleriyle, komşularıyla birlikte gündüz ya da gece uğramalarını, yapılan yeni yollarda zevk alarak yürümelerini ve irili ufaklı ortaya çıkarılan meydanları görmelerini tavsiye etti.

Başkan Özmeral, “Niye önceden bazı hizmetleri yapmayıp şimdi yapıyorsun” diyenlere “batmış iflas etmiş bir belediyeyi Allah’a şükürler olsun yoğun bakımdan çıkarmış bulunuyoruz.  Hastahanedeki yoğun bakımda bulunan bir hastadan kendine gelmediği müddetçe ne beklenebilirse Belediyemizin durumu da öyle değerlendirilmelidir. Biz zaten bu durumu biliyorduk ve Allah’a şükür hiçbir zaman acizlik getirmedik ve enkaz edebiyatı da yapmadık. Sadece nereden nereye diyebilmek için geçmişi anlatmak ihtiyacını hissediyoruz. 30 milyonluk (30 Trilyonluk) bırakılan borçların faizleri ve ödemelerinin yapılmaya çalışılması, çalışanlarının aylıklarının ödenmesi, geçmişten hakları olup kazanılan hakların karşılık bulması manzarayı apaçık ortaya koymaktadır. Hem de İçme suyu fiyatlarının ilk vazifeye başladığımızda yarıdan aşağıya çekilmesi ve aynen devam ettirilmesi ile beşinci yılımızda da Yine Zam Yok kararlılığını göstererek yokluk içerisindeyken halkımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında başlattığımız işlerimizi şimdi daha da hızlı bir şekilde Cenab-ı Allah’ın yardımıyla ve saygıdeğer halkımızın destekleriyle severek sürdürüyoruz. Yeşilada’da öyle yollar vardı ki, bozulmuş, duvar yıkıntıları yolun üzerini kaplamış ve yol izi neredeyse kaybolmuş. Bunlardan birinde yaşlı bir vatandaşımızın engelli arabası yürütülemediği için elle kaldırılıp eziyet çekiliyordu. Şimdi engelliye hizmet için engeller kaldırıldı ve tekerler dönmeye başladı. Bu durum herkesi sevindirdi. Yaşlı amcamızın yüzü gülmeye başladı. Bu ailenin sevinci bizi ayrıca mutlu etti, duygulandırdı” açıklamasını yaptı.

Yeşilada Muhtarı Şükrüye Kılınç ve Mahalle sakinleri, Belediyenin Yeşilada’daki hizmetlerini fazlasıyla takdir ettiklerini belirterek, “Doğrusu bu kadar ummuyorduk. Belediye Başkanımız gece gündüz demeden işin takipçisi ve yönlendiricisi oluyor. Halkımızın içinde bulunuyor. Herkesi bir bütün olarak kucaklıyor ve hiç particilik yapmıyor, bıkmadan, usanmadan, durmadan hizmet veriyor. Yeşilada’ya yapılan yollar memleketin yüzakı oldu. Konulan yeni duraklar, çevre temizliği ve ağaçların budanması, Mezarlığın bakımı tek kelimeyle ifade edilmek istenirse mükemmel diyebiliriz.  Yeşilada’mızda yürütemediğimiz tekerler yeni yollarımızda dönmeye başladı. Aileler sevinçli. Dışarıdan gelenler memnun. Hepimiz Başkanımızdan çok memnunuz. Allah ondan razı olsun. Sevseler de sevmeseler de Belediye Başkanımız işin hakkını veriyor ve samimi davranıyor. Bizler de hep birlikte kendisine teşekkür ediyoruz. Bırakın ana yolları, kedilerin, köpeklerin geçmediği dar yollardan şimdi herkes geçiyor. Yapılan hizmetlerle güzellikler gelince şimdi Yeşilada’mız daha da kıymetlendi “dediler.

 

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...