‘’Hala 55 yıl öncesinin yatırımını kullanıyoruz!’’

22 Temmuz 2013 14:45

AKEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Isparta’daki şehir şebekesinde yaşı 55’i bulan bölgeler olduğunu ifade ederek, zaman zaman meydana gelen arızaların şebekelerin ihtiyacı karşılayamamasından kaynaklandığını bildirdi. Kıvılcım, bu konuda yatırım eksikliklerinin de olduğunu belirtti.

Isparta’da zaman zaman bölgesel olarak elektrik kesintileri yaşanıyor. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AKEDAŞ) İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, çok merak edilen ‘elektrikler neden kesiliyor?’ sorusuna yanıt verdi.

55 YAŞINDA ŞEBEKELER VAR

Amaçlarının kaliteli ve sürekli enerji vermek olduğunu ifade eden Kıvılcım, zaman zaman istek dışı olarak sürekliliğin sekteye uğradığını bildirdi. Bu konuda yatırım eksikliklerinin de olduğunu belirten Kıvılcım, Isparta’da şehir şebekesinde 55 yaşında olan bölümlerin olduğunu söyledi. Kıvılcım, “Böyle olunca oradaki şebekeler ihtiyacı karşılamıyor” dedi.

SÖZLEŞMEYE SADIK KALINMIYOR BU DA ŞEBEKE YÜKÜNÜ ARTIRIYOR

Öte yandan AKEDAŞ’a sorulmadan herkesin talep gücünü kendisinin artırdığını kaydeden Niyazi Kıvılcım, “Bizim şirketimizle 1 kilovatlık sözleşme imzalamışsa, bu sağdık kalmıyor. 5 kilovattan aşağı olmayacak şekilde zaman zaman 15 kilovatı bulan tüketimler var. Yaptığımız tespitler bu yönde. Meskenlerde ve ticari yerlerde bu böyle. Dolayısıyla bunlardan bilgimiz olmadığı için şebekenin yükü anormal biçimde artıyor. Burada gerek kablo kesitleri, gerek iletken kesitleri, sigorta amperajları, trafo güçleri yetersiz kalabiliyor. Bir de zaman zaman dışarıdan yapılan müdahalelerle hatların üzerine halı, kilim veya farklı bir cismin düşmesi gibi ya da rüzgârlı bir havada yoğun ağaçlık bir bölgede kesilmesi gereken yerleri kesilmeyen ağaçların tellere temas etmesi sonucu geçici arızalar olabiliyor” şeklinde konuştu.

ŞEBEKE ÇALIŞMASI YÜKLENİCİNİN İFLASI YÜZÜNDEN YARIM KALDI

Bu arada TEDAŞ özelleştirilmeden önce genel müdürlük olarak Dünya Bankası’ndan ciddi krediler kullanılarak şebeke çalışması için ihaleler yapıldığını belirten Kıvılcım, yüklenici firmanın iflas etmesi sonucunda bu çalışmaların yarım kaldığını dile getirdi. Kıvılcım, “Bu şebeke çalışmasının yeniden devam etmesi için yeni şirket üzerinde yoğun taleplerimiz var. Umuyoruz bunu kısa sürede neticelendirecekler. Yatırım anlamında bu bölgeye yatırım yapmayı planlıyorlar. Teknolojiyi de yenilemeyi planlıyorlar” dedi.

SOKAK LAMBALARI İÇİN ŞİKÂYETLER ARTTI

Diğer taraftan son zamanlarda sokak lambaları için yoğun şikâyet aldıklarını ifade eden AKEDAŞ İl MÜDÜRÜ Niyazi Kıvılcım, şunları söyledi: “TEDAŞ zamanında malzeme alınmamasından kaynaklanan durumlar vardı. Şirketimiz mevcut personelle sokak lambaları konusunda da çalışmaya başladı. Gündüz ekiplerimiz zaman zaman gece mesai yaparak, özellikle ilçelerde sokak lambalarının yanması için yoğun çaba sarf ediyorlar. Ama tabi bizim öncelikli gördüğümüz yer meskenler.”

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...