Gökkubbe Fuar Alanı gelecek 100 yıl düşünülerek yapılıyor

20 Temmuz 2013 13:27

Batıkent Mahallesi’nde yapımı devam eden Gökkubbe Fuar Alanı’nın tanıtım toplantısı düzenlendi. Bölgeye hitap edecek olan bu merkez için Isparta’nın tarım ve sanayi kuruluşları yorum getirdi. Ortak akıl “Isparta kazanacak” oldu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, düzenlediği toplantıyla Isparta’nın yeni prestij projesi olan Gökkubbe Fuar Alanı’nı kamuoyuna tanıttı. Toplantıya; ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITB Başkanı Ahmet Adar, IGSİAD Başkanı Alper Bayhan ile başta Batıkent olmak üzere çevre mahallelerin muhtarları katıldı.

GELECEK 100 YILA HİTAP EDECEK

Bu alanın gelecek 100 yıl hesaplanarak tasarlandığını bildiren Günaydın, sadece burayı oluşturulacak bir heyetin yöneteceğini söyledi. Özellikle geleceğin en büyük sanayi ve uluslararası fuarlarının burada yapılabileceğini bildiren Günaydın, bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurduklarını belirtti.

OTOPARK İÇİN 800 TON ÇELİK KULLANILACAK

Yapılan Gökkubbe Fuar Merkezi ile katlı otopark projesinin toplamda 50 bin metrekarelik bir alana oturtulduğunu ifade eden Başkan Günaydın, Gökkubbe’nin 9 bin m2 kapalı, otoparkın ise 10 bin m2’lik alana sahip olduğunu bildirdi. Tanıtıma katlı otoparktan başlayan Günaydın, otopark için 800 ton çelik kullanıldığını söyledi. 3 katlı bir yapı olacağını ifade eden Günaydın, “2 katta hızlı asansör olacak. Geleceğe yönelik hiçbir aksaklık olmayan bir proje olmasını istedik.

100’LERCE SENE KULLANILACAK

Yapıyoruz, aradan 3-5 yıl geçiyor, ‘olmadı deyip tekrar’ yapıyoruz. 5-6 kez yapılan çalışmalar var. Bu projenin özelliği yüzlerce sene hitap edecek bir yapı olması. Böyle yapılarda 10-15 seneyi düşünmek yanlıştır. Gelişmiş ülkeler en az 100 senesi sonrasını düşünerek yapıyorlar. İnşallah bizde öyle yapacağız” dedi.

FUARLAR İÇİN HEYET OLUŞTURULACAK

Otoparkın ardından Gökkubbe Fuar Merkezi hakkında bilgi veren Günaydın, dış peyzaj çalışmaların çok özel olacağını belirterek, bu fuar alanı için Belediye önderliğinde ITSO, ITB ve işadamları derneklerinin de olduğu bir heyet kurmak istediklerini söyledi. Günaydın, fuarları Isparta’nın baş aktörleri ile birlikte düzenleyeceklerini belirtti.

BİTİREMEZSEK DE GEZDİRECEĞİZ

Bu arada Gökkubbe inşaatının 30 Ağustos’ta MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin katılacağı törenle hizmete açmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Günaydın, “O zaman 7,5 ayda bitirmiş oluyoruz. Biraz daha hızlandırırsak genel başkanımızda gelecek. Bitmiş ya da bitmeye yakın bir zaman olacak 30 Ağustos. Açılış olmasa da genel başkanımıza gezdireceğiz. Borsa Başkanımız ilk fuarı Ekim’de mi düzenleyelim demişti. Arzu ederse daha önce de düzenleyebiliriz” şeklinde konuştu.

ANTALYA YAZIN FUAR YAPAMIYOR BİZ YAPARIZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Gökkubbe Fuar Merkezi’ni çok önemsediklerini belirterek, o yüzden törene tam kadro katıldıklarını bildirdi. Antalya’da yaz aylarında fuarların sıcaktan dolayı yapılamadığını dile getiren Başdeğirmen, “Antalya fuarları buraya gelecekler. Biz buna inanıyoruz. Bizim iklimimizi onlarda istiyorlar. Bu avantajımızı iyi kullanmalıyız. Dışarıdan gelecek fuarların dışında Isparta içinde dinamiklerimiz ve ürünlerimiz var. Afyon’da mermer fuarı yapılıyor. Bu alanda da fuarlar düzenleyebiliriz. Ayrıca orman ürünleri, kozmetik, yöresel ürünler ve diğer ürünler içinde fuarlar düzenlenebilir. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Memlekete katkı bu şekilde olmalı” şeklinde konuştu.

ISBAŞ ALANINI DA FUAR ALANINA DÂHİL EDELİM

Öte yandan Başkan Başdeğirmen, ISBAŞ fabrikasının olduğu alanının daha önce konut alanı olarak düşüldüğünü ifade ederek, Başkan Günaydın’a şu öneriyi sundu: “Alanın Gökkube Fuar Merkezi’nin genişleme alanı olarak muhafaza edilmesini öneriyorum. Fabrika kapanabilir ve yeşil alan olarak bekletilebilir. Daha sonra da gerektiğinde fuar alanı olarak değerlendirilebilir.” Başkan Günaydın’da bu öneriye sıcak baktığını ifade ederek, değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

BAKANLARIMIZI DA DAVET EDECEĞİZ

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılacağını ifade ederek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu davet ettiklerini bildirdi. Adar, bazı bakanların da fuara davet edileceğini belirterek, şunları söyledi: “ITB’nin daha önce yaptığı fuarlarda yerlerin dar olması nedeniyle 80-90 firma katılıyordu. Büyük firmalar katılamıyordu ve çevre illere gidiyorlardı. Buradaki fuar alanının büyük olması nedeniyle 150’nin üzerinde katılımcı firma olmasını ve 100 bin civarında da katılımcının olacağını düşünüyoruz. Çünkü Ispartamız tarım ve hayvancılıkta belli noktaya geldi.”

İŞBİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

IGSİAD Başkanı Alper Bayhan da, yerel yönetimle iş dünyasının bir mütevelli gibi işbirliği içinde çalışmasını çok önemsediğinin altını çizerek, “Görüş alışverişi şehrimiz için daha verimli çalışmalara neden olacak. Bundan sonraki önemli konularda da birlikte çalışmayı temenni ediyorum” dedi.

İKTİDAR AYAĞI BOŞ KALDI

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise konuşmasında iktidar partisini eleştirdi. Böyle bir merkez için belediye başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile diğer kurumların hazır bulunduğunu ifade ederek, “Ama bunun bir ayağı olan iktidar boş kaldı. Ne söylenirse söylensin, ne dersek diyelim, kendi kafalarından geçen düşüncelerin dışında bir şey yapmayan, Isparta’yı unutan bir iktidar var.  Kendilerine buradan soruyorum; Isparta iline bu tesisin kazandırılacağı kadar hizmet verdiler mi 10 yıl boyunca? Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde bu projeler neden başka devletin birimleri tarafından düşünülüp de Isparta ekonomisine kazandırılması ortaya çıkarılmadı?” dedi.

 

Bu haber 1268 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...