Isparta Afet Bölgesi ilan edilebilir

19 Temmuz 2013 14:49

Isparta’da günlerdir şiddetini artırarak yağan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar Ankara’nın dikkatini çekti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın afet bölgesi kapsamına alınması beklediklerini bildirerek “Vatandaşlarımız endişelenmesinler” dedi.

Isparta günlerdir yağan ve sel baskınlarına neden olan sağanak yağışların yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir anda bastıran ve m2’ye50 kgyağışın düştüğü tespit edilen Isparta’da bodrum katları ve dükkânları su basmış, araçlar yolda mahsur kalmış, asfaltlar ve rögar kapakları yerinden oynamıştı. Ciddi anlamda maddi hasara neden olan yağışlar Ankara’nın da dikkatini çekmiş durumda.

BAŞKAN PERSONELİNİ OLAĞANÜSTÜ TOPLADI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günlerdir devam eden yağışlar nedeniyle dün ilgili personelini acilen topladı. Makamda saatlerce süren toplantıda önemli tespitler yapıldı. Ancak en flash gelişme ise Ankara’nın Isparta’yı Afet Bölgesi kapsamına alması. Eğer Isparta Afet Bölgesi kapsamına alınırsa yaraların sarılması için yaklaşık 5 milyon TL para gönderilecek.

HANİ ALTYAPIYA ÇALIŞIYORDUN?

Öte yandan Başkan Günaydın’ın yağan şiddetli yağmur sonrası oluşan kayıplar nedeniyle kamuoyunda yanlış bilgilerin gezmesinden rahatsız oldu. Özellikle son dönemde sürekli “altyapı ve dayanıklı asfalt yapıyorum” diyerek gündeme gelen ve hizmetlerini yerin altına yaptığı için Başkanlığı bile kaybedebileceğini itiraf eden Günaydın, şimdilerde “Hani altyapıya yükleniyordun? Hani dayanıklı asfalt yapıyordun?” gibi sorulara maruz kalıyor. 

ISPARTA’NIN ALTI YUMUŞAK

Bunun üzerine ekibiyle görüşen Günaydın, “Isparta’nın oturduğu zemin ponza olduğu için yumuşak. Bundan dolayı doğal afet dışında altyapıya yapılan yatırımlar olumlu karşılanıyor. Ancak doğal afet olduğu zaman altyapı zeminle birlikte çöküyor ve sıkıntı oluşuyor. İnsan gücünün yetmediği yerler de var. Zeminde meydana gelen bu sıkıntı yol olmadığı için yer yüzüne çıkıyor. Bu da yolu delerek, rögar kapaklarını fırlatarak oluyor” dediği öğrenildi.

ZARARLARI KARŞILAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Öte yandan Isparta Afet Bölgesi ilan edildiği takdirde İller Bankası’ndan yaklaşık 5 milyon Tl gibi bir para alacak. Başkan Günaydın’ın afet için bir bütçe hazırladığı ve Ankara’dan gelecek olan parayı da yanına koyarak vatandaşın zararını karşılamayı planladığı öğrenildi.

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...